„Tekerj az EFOTT-ra!”

2024.07.10. 14:59
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. július 10. (szerda)
 
 
 
 
 
 
 
Immár második alkalommal adott otthont Székesfehérvár a „Tekerj az EFOTT-ra!” esemény ünnepélyes megnyitójának. Szerda délelőtt mintegy 150 jelenlegi, volt és jövendő egyetemista, főiskolás kerékpározott Sukoróról a koronázóvárosba. A Városház térre érkezőket Mészáros Attila alpolgármester és Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke köszöntötte.

Magyarország egyik legsportosabb fesztiválja az EFOTT, melynek kiemelkedő programeleme a „Tekerj az EFOTT-ra!”. A nagy meleg ellenére idén is mintegy 150 fiatal pattant nyeregbe és a Velencei-tó partján két keréken érkezett Székesfehérvárra, az esemény ünnepélyes megnyitójára. A Városház téren a csapatot Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a város nevében.

„Ez a sportteljesítmények hete Székesfehérváron. Tegnap a Gyulai Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon 47 ország olimpiai és világbajnokai nyújtottak óriási teljesítményt a nagy melegben. A mai nap is sportosan telik, hiszen az EFOTT-ra érkező fiatalok közül sokan vállalkoztak arra, hogy Sukoróról eltekernek Székesfehérvárra majd vissza ebben a rekkenő hőségben. Külön öröm számunkra, hogy immár második alkalommal adhat otthont városunk a Tekerj az EFOTT-ra! rendezvénynek, és hogy idén az Óbudai Egyetem az EFOTT házigazdája.” – emelte ki az alpolgármester.

Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy közel 150 fiatal és régebb óta fiatal vállalkozott arra, hogy ezen a szép, nyári napon nyeregbe pattant. A sportos események sora ezzel még nem ért véget, hiszen a program csütörtökön futással folytatódik. Mint megtudtunk, a mai kerékpáros csapatból már 40 fő jelentkezett a holnapi megmérettetésre. Mind a napközbeni, mind az esti programokhoz jó szórakozást kívánt mindenkinek. A jelenlegi, egykori és leendő egyetemisták és főiskolások alkotta kerékpáros csapat egy kis pihenőt követően vágott neki az EFOTT-ra vezető távnak, hogy a Velencei-tóban egyet csobbanva, felfrissülve legyenek részesei a nyitónap eseményeinek.

 Az EFOTT több mint 100 aktivitással, több mint 20 egyetem részvételével és több mint 40 kipróbálható sportággal várja az érdeklődőket mától július 14-ig  a Velencei-tó partján. Olyan előadók koncerteznek majd, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana vagy éppen a Punnany Massif. Az EFOTT a legtartalmasabb nappali programlehetőségeket kínálja a nyári zenei fesztiválok közül, nyitva a családok felé is. Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem, a központi gondolata pedig a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság és a zöld energia felhasználása.

A helyszínen készített fotók letölthetőek a Galériából.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.