2025.09.05. 11:33
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2025. szeptember 5. (péntek)
A Grundfos két székesfehérvári gyárának mintegy ezer dolgozója érkezett péntek reggel a Bregyó közi dolgozói piknikre, ahol főzőverseny, kaszinó és számos vidám aktivitás várja őket egész napon át. A résztvevőket Székesfehérvár nevében Mészáros Attila alpolgármester, valamint a két gyár igazgatója, Farkas Gábor és Filep Zoltán köszöntötte.
„A székesfehérvári Grundfos nemcsak a cég teljes egészét tekintve jelentős egység, hanem Székesfehérvár és az egész magyar gazdaság szempontjából nagyon fontos vállalat. Hálásan köszönjük azt a munkát, amit Székesfehérváron hosszú évek óta végeznek: a Grundfosnak nem csak annyi a kapcsolata az önkormányzattal, hogy befizetik a helyi adót, amiből a város fejleszteni tud, hanem a cég számos ponton részt vesz a társadalmi felelősségvállalásban. Örülök annak, hogy a Városgondokság munkatársaival most helyet tudtunk biztosítani a mai családi naphoz, érezzék jól magukat!” – köszöntötte a már rotyogó bográcsok körül sürgölődő dolgozókat Mészáros Attila. Székesfehérvár alpolgármestere sok mosolyt és közös nevetést kívánt a piknik résztvevőinek.
A cég dolgozóit a két gyár igazgatója, Filep Zoltán és Farkas Gábor is köszöntötte. Mint megtudtuk, az idei dolgozói piknik már a negyedik alkalom. Amint Farkas Gábor igazgató hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják, hogy az összes dolgozó pihenjen és eljöjjön erre a különleges napra. Ilyenkor a teljes termelés leáll: a gyártósori dolgozóktól kezdve a kutatásfejlesztéssel, logisztikával, beszerzéssel foglalkozó kollégákig és a gyárigazgatókig mindenki hivatalos volt az idei találkozóra is. Ez azért is nagyon fontos része a csapatépítésnek, mert a más-más műszakba járó kollégák lehet, hogy csak itt tudnak egymással találkozni, s emberként, nem csak kollégaként a többiekkel megismerkedni.
Mi sem mutatja jobban, hogy a Grundfos közössége igazi csapatként működik a mindennapokban is, mint hogy 43 bográcsban rotyogtak már kora reggeltől kezdve a finom alapanyagok, hogy aztán délután egy meglepetésvendég, Rákóczi Feri vezetésével zsűrizzék majd az ételeket. Aki nem a főzőtudományát kívánta megcsillogtatni, az csócsópartira nevezhetett be a barátokkal, beülhetett egy kaszinóba, megfejhette a műtehenet, sőt a kürtőskalács-készítés titkos fogásait is megtanulhatta, vagy megismerkedhetett az ASKA alapítvány bájos négylábúival is.
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.



