Székesfehérvár polgármestere és alpolgármestere nem vesz igénybe kettős költségtérítést

2011.03.23. 16:29
KÖZLEMÉNY - 2011. március 23. (szerda)
Az egyenlito.blog.hu ma publikált írása pontatlan információn alapul
 
 
 
Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, és alpolgármestere, Brájer Éva – akik egyben parlamenti képviselők is – nem vesznek igénybe törvénybe ütköző módon kettős költségtérítést önkormányzati, illetve parlamenti tisztségük után.


Dr. Cser-Palkovics András észlelve, hogy az Országgyűlés Hivatala polgármesterré választását követően is a korábbiaknak megfelelően utalja számára választókerületi pótlékát, és ez az ő hibájából következett be, az Országgyűlés Hivatalához címzett 2011. januári nyilatkozatában bejelentette, hogy polgármesterként 2010. októbere óta költségtérítésben részesül. Kérte, hogy parlamenti választókerületi pótlékának megállapításakor a Hivatal ezt a továbbiakban, és visszamenőleg is vegye figyelembe. Az Országgyűlés által már kifizetett többletet így a következő havi illetményéből egy összegben levonták, azaz a felvett összeget visszafizette. Azóta a nyilatkozatnak megfelelően történik a kifizetés, vagyis a polgármesteri költségtérítésnek – dr. Cser-Palkovics András vagyonnyilatkozatában is szereplő – összegét a választókerületi pótlékból a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően levonják.

Dr. Cser-Palkovics András lakhatási támogatást nem vett fel. További hivatalos és társadalmi megbizatásai, tisztségei után semmilyen juttatásban nem részesül, így a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként sem vesz igénybe költségtérítést. Székesfehérvár polgármestere tavaly elkövetett hibájáért vállalja a felelősséget és ezúton is elnézést kérve megköveti a választópolgárokat.

Brájer Éva alpolgármester Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata felé szintén nyilatkozott, hogy költségtérítésre nem tart igényt, számára azt az Országgyűlés folyósítja. A Polgármesteri Hivatal így az alpolgármester asszonynak költségtérítést soha nem is fizetett.

Az ügyre vonatkozó dokumentumok, nyilatkozatok, melyekben a város vezetői arról nyilatkoznak, hogy lemondanak költségtérítésükről, illetve a Hivatal visszaigazolja ezt, a székesfehérvári Önkormányzati Kommunikációs Központ galériájából letölthetők
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.