Jótékonysági estéllyel indult a 2015-ös esztendő is

2015.01.03. 23:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2015. január 3. (szombat)
Az Arany János iskola kapja az adományokat.
 
 
 
Varázslatos dallamok énekben és harmonikán, finom ételek és italok, igazi báli hangulat – és mindez egy közös, jótékonysági célért. Röviden így írható le a 2015-ös Székesfehérvári Jótékonysági Estély, amelyet immár negyedik alkalommal rendezett meg a város Önkormányzata szombaton a Hotel Magyar Királyban. Az estélyre jegyet váltó száztíz vendég és a rendezvény támogatói idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI diákjait segítik.


Az estély előtti sajtótájékoztatón a kezdetekre utalva dr. Cser-Palkovics András polgármester arról szólt, hogy egy társasági évkezdő programot szerettek volna Miklósa Erikával közösen életre hívni. 

„Az estéllyel egy jótékonysági célt tudunk támogatni minden évben. Olyan intézmények, közösségek mellé állhatunk, akik erre a segítségre rászorulnak, és olyan minőséget képviselnek, amire érdemes felhívni a társadalom figyelmét. Most egy intézmény-együttesre esett a választásunk, amelyet Székesfehérváron mindenki ismer. Látjuk az elkötelezett pedagógusok munkáját és látjuk azokat a gyermekeket, valamint fiatal felnőtteket, akik itt nevelkedve válnak a város értékes polgáraivá.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András. 

Székesfehérvár polgármestere mindenkinek egészségben gazdag, békés új esztendőt kívánt. Köszönetet mondott a közösségi célok iránt fogékony támogatóknak, akik jegyvásárlással, vagy egyéb adományokkal segítik az Arany János iskolát, végül megköszönte az Estélynek otthont adó Hotel Magyar Király együttműködését is. „A Raiffeisen Bank a rendezvény egyik fő támogatója, mellettük az IBM felajánlását emelném ki, akik egészen rendhagyó támogatást választottak: 25 új asztali számítógépet adományoznak az iskolának. A Denso cég vezetői ugyan nem tudtak eljönni az évkezdő programra, mégis belépőjegyeket váltottak, így az Arany János iskola vezetői és pedagógusai közül is többen részt vehettek az estélyen.” 

A Jótékonysági Estély háziasszonya idén is Miklósa Erika volt. A világhírű, Kossuth-díjas operaénekes számára is kiemelten fontos mások segítése és a székesfehérváriak közössége. Éppen ezért már körvonalazódik egy újabb, a várossal közös program, amelynek terveit ismertette. „Gondolkozunk azon, hogy nyissunk olyan cégek és emberek felé, akik az estélyre nem tudnak jegyet váltani, de a nemes célokat saját erejükhöz mérten szívesen támogatnák. Több javaslatom van arra, hogy egy méltó társrendezvényt szervezzünk, ezzel megtanítva szélesebb körben az embereket mások segítésére. Ez az adventi időszakban egy futóverseny lenne, amelynek a nevezési díjai szolgálnak majd adományként.” – mondta el a Kossuth-díjas operaénekes. 

A 2015-ös jótékonysági program bevételét az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI kapja. Nevükben Bartyik Mihályné igazgató vett részt a sajtótájékoztatón. 

„Mindenkinek boldog új esztendőt kívánok – legalább annyira jót, mint ahogy a mi intézményünk számára indul a 2015-ös év Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetünk kollégáimmal, és hogy idén ránk gondoltak. A támogatás nagy öröm a támogatónak, de még nagyobb a támogatottnak. Közel 350 sajátos nevelési igényű tanítványunk van, az ő mindennapjaikat segítjük a mostani adománnyal. Olyan fejlesztő eszközöket szeretnénk vásárolni, amelyekkel a tanulásukat, a szabadidejük hasznos eltöltését könnyítjük, és amelyekkel újabb esélyt kapnak képességeik erősítésére. Nagyon örülök, hogy az iskola tanulói rendszeresen megmutathatják magukat a városi közösség részeként, pedagógusaink pedig minden egyes fórumon megkapják a várostól a támogatást és elismerést, hogy milyen értékes munkát végzünk. Az erkölcsi mellett azonban az anyagi támogatás is elengedhetetlen, amelyet nagyon köszönünk.” – fogalmazott az iskola igazgatója. 

Az estélyt Miklósa Erika és vendége, Horváth István közös műsora nyitotta. A Magyar Állami Operaház ifjú tenoristája maga is számos jótékonysági koncertet ad, ezért kérte fel Miklósa Erika a fehérvári fellépésre. Számos ismert és kedvelt dallam hangzott fel előadásukban, amelyet a közös énekszámok mellett az is különlegessé tett, hogy a fiatal tenor saját maga gondoskodott a harmonikakíséretről. A műsor igazi különlegességgel zárult, hiszen harmonikakísérettel hangzott fel a „Bánk bán” című opera leghíresebb áriája, a „Hazám, hazám”. A két énekes meglepetése az „Éj királynője” volt – a Miklósa Erika által ihletett, limitált darabszámú közös borukból ajánlottak fel ugyanis egy palackkal a jótékonysági célt segítve. 

A vacsorát követően Miklós Csabi vezetésével zajlott a borárverés, amelynek 2.570.000 forintos bevétele tovább növeli a jótékonysági célokra fordítható összeget. A program további részében a Cserta Band(a) szórakoztatta a résztvevőket. 

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!
 
 
Fotó: Simon Erika
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.