Kezdjük aktívan az idei sportos évadot! – V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutás a Halesz ligetben

2017.02.15. 15:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. február 15. (szerda)
A résztvevők a 2 és a 7 kilométeres távok közül választhatnak 
 
 
 
Jövő szombaton ismét a Halesz ligetben találkoznak a futni vágyók, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára. Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata február 25-én, szombaton vár minden mozogni, kikapcsolódni vágyó gyermeket és felnőttet, akik ezúttal is két táv teljesítése közül választhatnak a jubileumi V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson. A sportos program ezúttal is jótékony célt szolgál.


Az elmúlt négy alkalom sikerein felbuzdulva 2017. február 25-én, szombaton ismét Szeretetfutásra invitálja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet és csapata. Az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson bárki részt vehet, legyen az fehérvári lakos, vagy éppen Székesfehérvárra látogató turista. Korkikötés sincs, így mindenkit – babakocsis anyukákat, unokával ellátogató nagypapákat és iskolásokat is – sok szeretettel várnak a szervezők.

„Az eltelt négy alkalom bebizonyította, hogy nagy szükség van az ilyen rendezvényekre a városban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden korosztály nagyon szívesen részt vesz a Jótékonysági Szeretetfutáson. A tavasz közelsége ráadásul még inkább arra ösztönzi az embereket, hogy mozogjanak. Természetesen én magam is biztatom a székesfehérváriakat, hogy minél többen jöjjenek el jövő szombaton a Halesz ligetbe, hogy együtt kezdhessük meg sportos programjainkat 2017-ben. Itt a remek alkalom mindenkinek, hogy jó társaságban és kiváló hangulatban tegyék meg az első lépéseket az egészségesebb életmód felé.” – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. 

„Számomra is nagy öröm, hogy immáron ötödik alkalommal rendezhetjük meg a Jótékonysági Szeretetfutást Székesfehérváron. Az első alkalommal még nem gondoltam volna arra, hogy ennyire sikeres lesz és minden évben össze tudunk gyűlni. A Halesz liget futópályája jelenleg tökéletes állapotban van, remélem, hogy jövő hétvégén is hasonló körülmények fogadják majd a futókat.” – tette hozzá Pothárn Fanni Sára BSI futónagykövet.

A futás napján már egészen kora reggeltől várják a Halesz ligetben az indulókat a regisztrációs pultnak kinevezett pingpongasztalnál, ahol minden érkező átveheti rajtszámát. 09.15 órakor kerül sor a hivatalos megnyitóra, 09.30 órakor pedig mindenkit közös bemelegítésre invitálnak. A bemelegítés után a résztvevők együtt futnak egy kört, hogy mindenki a megfelelő útvonalon futhassa választott távját – az útvonalat az önkéntes segítők táblákkal jelölik majd. Ezt követően 10.00 órakor rajtolnak a 2 kilométert futók, 10.20 órakor pedig a 7 kilométert vállalók. A célba érkezőket frissítővel várják, valamint további meglepetésekkel is kedveskednek számukra. A szervezők tervei szerint egy információs pultot is kialakítanak, ahol tapasztalt futóktól, sportolóktól kérhetnek tippeket, ötleteket a megjelentek.

A részvétel, mint mindig, idén is ingyenes, azonban újra lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők hozzájárulásukkal támogathassák az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványát. A Szivárvány Szociális Alapítvány az V. Székesfehérvári Jótékonysági Szeretetfutáson összegyűlt összeget a hátrányos helyzetű tanulók fejlesztéséhez, oktatásához szükséges speciális eszközök beszerzésére fordítja majd. A szervezők emellett nagyon szívesen fogadnak minden olyan tárgybeli adományt, melyekkel az intézményben tanulókat fejleszthetik.

Regisztrálni természetesen a futás napján is lehet a helyszínen, méghozzá a megnyitót megelőző egy órában. Az eseményt rossz idő esetén elhalasztják, a programot közös megbeszélés alapján újraszervezik. Minden szeretetfutót arra kérnek, hogy részvételi szándékát jelezze Pothárn Fanni Sára vagy Vízer Dániel BSI futónagyköveteknek Facebook-on, vagy e-mailben a fussfehervar@gmail.com címen. Emellett kérnek minden indulni vágyót, hogy az IDE KATTINTVA elérhető kérdőívet is töltsék ki.
                                          

Szöveg: Samu Miklós 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.