Gyerek futókkal telt meg a Palotavárosi tavak melletti rét

2017.03.17. 15:47
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. március 17. (péntek)
Délután tartották a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét. Galéria 
 
 
 
 

Mintegy hétszáz általános iskolás gyűlt össze ma kora délután a Palotavárosi tavaknál, ahol a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét tartották, amelyen jelen volt Östör Annamária egészségügyi és spottanácsnok is. Három korcsoportban került sor a megmérettetésre. A legjobbak a megyei versenyre jutottak tovább.   

 

Ez egy nagyon kedvelt verseny - mondta Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, mielőtt sípszóval elindította a Palotavárosi tavak melletti füves területen a Város Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia első futamát. Majd hozzátette, nagyon jó nézni a gyerekeket, ahogy ebben a gyönyörű környezetben, ezen a szép tavaszi napon egészséges mozgással töltik az idejüket. Arról is tájékoztatást adott, hogy szinte valamennyi fehérvári iskola képviselteti magát a mezei futóversenyen, amelynek megrendezését a város önkormányzata támogatta.     

A versenykiírás részleteivel kapcsolatban Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a tanulók három korcsoportban mérték össze gyorsaságukat, és természetesen külön futamokat indítottak a lányoknak és a fiúknak.
A 2006-ban és 2007-ben született lányok másfél, míg a fiúk két kilométert futottak. A 2004-es és 2005-ös születésű lányok szintén kettő kilométert, míg a fiúk 2,5 kilométert tettek meg. A legidősebbeknek, vagyis a 2002-es és 2003-as születésű lányoknak 2,5 kilométert, míg a fiúknak 4 kilométert kellett lefutniuk.  

A gyerekeket felkészítő tanárok egyike, Varga Tamás, a Ciszterci Szent István Gimnázium testnevelő tanára elmondta: iskolájukból két korcsoportban indultak lányok és fiúk, így több, mint húsz diákkal együtt érkezett a futóversenyre. Minden évben jönnek erre a döntőre, így a diákok számára már nincsen szükség motivációra, maximum akkor kell egy-két gyereket lelkesíteni, hogyha nincsen ki a csapat nélkülük. Az iskolájukból a versenyre érkező diákok 90%-a sportol – öttusázók, labdarúgók, illetve atléták. Így valamennyien szívesen jöttek futni. 

A nagyon kellemes időben és jó hangulatban telt mezei futóversenyen egyből a futamokat követően kihirdették az eredményeket mind egyéniben, mind csapatban. A legjobbak képviselik városunkat a megyei döntőn, amelyre március 28-án 14 órakor kerül sor, szintén a Palotavárosi tavaknál.

 

A versenyen készült fotók letölthetőek a Galériából.

 
 

 


 
 

Szöveg: Kész-Varga Mónika
Fotó: Bácskai Gergely

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.