Pénteken koronázzák a Vasvári királyát

2017.03.23. 10:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. március 23. (csütörtök) 
Izgalmas, színes programokat kínál  a Vasváris Hét.     Galéria  
 
 
 
 
 
 
Minden osztályközösséget megmozgat, és rengeteg programot kínál a Vasváris Hét programsorozata, amely egész héten zajlik a Vasvári Pál Gimnáziumban. Csütörtökön a Megyei Művelődési Központban rendezett összművészeti bemutatón csillogtatják meg tehetségüket a fiatalok, majd a pénteki Diákönkormányzati Napon a királykoronázás lesz a legizgalmasabb esemény.

A hét minden napján izgalmas rendezvényeket kínál a diákoknak és tanáraiknak egyaránt a Vasváris Hét, amely hétfőn kezdődött és péntekig tart a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban.

Az intézmény számára nagy megtiszteltetés volt, hogy Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, vadászpilóta és űrkutató elfogadta a meghívást. Hétfői előadásában életútjáról, kiképzéséről és a súlytalanságról számolt be, illetve mutatott be ritkán látható videofelvételeket és fotókat. Az agy után a rekeszizmokat is „átmozgatták” a fiatalok a dumaszínházas Felméri Péter fellépésén.

Kedden az osztályok tánca volt a leglátványosabb program, egész osztályközösségek „csörögtek” egyszerre, meghatározott koreográfia alapján. Táncházat is tartottak az intézményben, illetve videókon bemutatkoztak a királyjelöltek. Az iskola uralkodója hagyományosan a végzősök közül kerül ki, idén négyen küzdenek a Vasvári trónjáért.

Szerdán számos egyéb rendezvény mellett Bölcsföldi József előadása volt a kiemelt program. Az iskola volt pedagógusa rendszeresen visszatér a gimnáziumba, ezúttal a tudományos szinten is elismert matematikai felfedezéséről számolt be. Délután a jelöltek vetélkedésével folytatódott a királyválasztási procedúra.

Csütörtökön a gimnázium helyett a Megyei Művelődési Központban rendezik meg a nap legfőbb eseményét, a Vasváris Művészeti Bemutatót. A legkülönfélébb művészeti ágakban mutatkoznak be a diákok, lesz többféle zenés-táncos és sportos bemutató. A válogatott, magas színvonalú produkciókat több blokkban adják elő a tanulók.

Pénteken Diákönkormányzati Nappal zárul a hét. Reggel megkoronázzák a Vasvári királyát, majd lesz főzőverseny, osztályvetélkedő és sok egyéb program. A Gimnázium rangjához méltóan este bállal zárul a Vasváris Hét programsorozata.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

 


Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Vasvári Pál Gimnázium
 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.