Remekeltek az Istvánosok az országos Liszt versenyen

2011.10.20. 10:53
KÖZLEMÉNY - 2011. okótber 20. (csütörtök)
Az intézmény ötfős csapata a 10. helyen végzett. Az iskolában adományokat is gyűjtöttek a romániai Várfalva diákjainak.    Galéria
 
 
 
 
Büszkén nyilatkozik diákjai teljesítményéről a székesfehérvári István Király Általános Iskola. Az intézmény ötfős csapata az országos Liszt Ferenc vetélkedőn tizedik helyezést ért el. Az iskola jeleskedett adományozás terén is, az osztályok az Önkéntesség Európai Éve kezdeményezés jegyében könyvekkel ajándékozták meg egy romániai magyar település tanintézményét. Az István Iskola már most gondol leendő elsőseire, szerdánként angol foglalkozásra várja az óvodásokat.
 

Liszt Ferenc születésének 200. és halálának 125. évfordulója tiszteletére az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola szervezett országos műveltségi vetélkedőt. Az István Király Általános Iskola ötfős csapata májusban megnyerte a székesfehérvári, városi szintű versenyt, majd továbbjutott a szeptember 10-i megmérettetésre, ahol minden részletre kiterjedő vetélkedő zajlott a zeneszerző és "zongorafejedelem" életművéről. A résztvevőknek gondoskodniuk kellett saját előadásról is verbunkos stílusú ritmus megszólaltatásával és romantikus zenemű éneklésével. A végső összesítés alapján az Istvánosok 18 város diákjai közül a 10. helyezést érték el, ami azért is nagy teljesítmény, mert a vetélytársak szinte kivétel nélkül ének-zenei vagy művészeti iskolák tanulói voltak. A fehérvári csapatban 8. osztályos tanulók – Vagyon Kata, Vagyon Máté, Lénárt Dominika, Kiss Dóra, Bérces Diána – szerepeltek, akik később bemutatót is tartottak diáktársaiknak a Zene Világnapja alkalmából.
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 
Az István Iskola fontosnak tartotta, hogy csatlakozzon az Önkéntesség Európai Évéhez. A diákönkormányzat felhívására indították el az „Egy osztály – egy könyv” akciót, melynek keretében a romániai magyar település, Várfalva általános iskolájának gyűjtöttek kiadványokat. Az osztályok egy-egy levéllel is kedveskedtek. A könyveket iskolagyűlés keretében adták át Várfalva magyarországi testvérfaluja, Sárkeresztes polgármesterének, Krähling Jánosnak, akit felkértek, hogy juttassa el az adományt a címzetteknek.
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

Az István Iskola ingyenes angol nyelvoktatást szervez leendő elsőseinek. A nagycsoportos óvodásokat szerdánként várják, a gyerekek 16.00 és 16.40 óra közötti időben, játékos formában, szakember vezetésével ismerkedhetnek az idegen nyelv rejtelmeivel.
A kapcsolódó plakát letölthető a Galériából. 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.