Megújult parkolókat adtak át a Palotavárosban

2017.06.19. 10:36
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. június 19. (hétfő) 
A Horog és a Kodolányi utcai beruházások után máshol is folytatódnak a munkálatok.     Galéria
 
 
 
 
 
A Palotaváros két pontján is nagy számban megújultak a parkolók, melyek műszaki átadását hétfőn délelőtt tartották. A lakosság életminőségét jelentősen javító, Horog és Kodolányi utcai beruházások nettó összértéke meghaladja a 30 millió forintot.

Műszaki átadáson járták végig a szakemberek és a szakhatóságok képviselői a megújult parkolókat a Palotavárosban.

A Horog utcai murvás területet térkövezték, középen aszfaltburkolattal látták el, és 34 gépkocsinak alakítottak ki parkolót. A három hét után június 9-én befejeződött munka nettó bekerülési költsége 19,5 millió forint volt. A Kodolányi utca 12. szám előtti, körbeszegélyezett parkolót felújították, a zúzott köves burkolatot itt is térkőre cserélték. A 35 férőhelyes parkoló rekonstrukciója nettó 11,6 millió forintba került, a munkálatokkal itt is három hét alatt végeztek.

A palotavárosi parkoló-felújítási és építési program a lehetséges helyek feltérképezésével, mindig a lakosság igényeinek és véleményének figyelembevételével történik. – hangsúlyozta Viza Attila területi önkormányzati képviselő a Horog utcai átadáson. Mint mondta, itt régi adóssága volt a városnak a murvás burkolat cseréje és a megállók kialakítása, hiszen a parkolót a lakosok és az iparcikk piacra érkezők nagy számban, közösen használják, sőt, ez a legdélibb belépő a Palotavárosi tavakhoz tartozó pihenőterületre.

Hozzátette, hogy az életminőséget javító, és a megállóhelyeket számát lehetőleg bővítő beruházások folytatódnak a Palotavárosban. További parkolók kialakítását tervezik a Kelemen Béla utca 1-3-5. szám előtt, illetve a jövőben a Halász – Horog – Kelemen Béla utcák kereszteződésben lehetőség nyílhat egy kisebb körforgalom kialakítására oly módon, hogy az a felújított parkolóból történő kihajtást már nem fogja érinteni.

A Horog és Kodolányi utcai beruházásokat az önkormányzat által a Saára Gyula-program keretében a területi képviselők számára, út- és parkoló-felújításra biztosított pénzügyi keretből finanszírozták.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

–   Vége –

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Kiss László

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.