Kölyök Juniális lesz ismét a Vízivárosban

2017.06.19. 13:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. június 19. (hétfő) 
Újdonságok és hagyományos programelemek is lesznek a szombati rendezvényen, az OBI parkolójában.
 
 
 
 
 
Immár negyedik alkalommal, az idei évben is megrendezésre kerül Víziváros nyári gyermekrendezvénye, a Vízivárosi Kölyök Juniális. Az esemény ezúttal is ingyenes lesz, helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója. A 2017. június 24-én, szombaton zajló programsorozat reggel 9 órakor nyitja kapuit és egészen 16 óráig várja az érdeklődőket. A beharangozó sajtótájékoztatón részt vesz Dr. Horváth Miklósné, a terület önkormányzati képviselője – aki egyben a rendezvény védnöke is -, Takács Fanni a LISZI Iroda közösségszervező koordinátora, illetve Németh Gábor, a rendezvény műsorvezetője.

A Vízivárosi Kölyök Juniális korosztályra való tekintet nélkül megmozgatja a városlakókat, a gyerekeket, a felnőtteket, a nyugdíjasokat egyaránt. A rendezvény célja, hogy az embereket közel hozza egymáshoz, építse a közösséget. Az ezeréves Székesfehérvár számos régi, történelmi hagyománnyal rendelkezik. Emellett fontos, hogy egy olyan fiatal városrészt, mint a Víziváros, megteremtse és életben tartsa saját hagyományait, ünnepeit, melyben az emberek örömmel vesznek részt. Ezt is szolgálja a Kölyök Juniális! – hangsúlyozta Dr. Horváth Miklósné területi önkormányzati képviselő.
Hozzátette, hogy a helyszínre telepített játékokkal színes, élményekkel teli kikapcsolódási lehetőséget, köztük a gyermekek értékrendjét játékos módon fejlesztő programelemeket kínálnak a látogatóknak.

Az idei évben újdonságként kialakítanak egy területet „Velünk működik Fehérvár” címmel. Itt a gyerekek megismerhetik azokat a fehérvári cégeket – a Fejérvíz Zrt.-t, a Széphő Zrt.-t, a Depónia Kft.-t és a Városgondnokságot – melyek létfontosságú, a hétköznapokban természetes, ugyanakkor sok-sok munkát igénylő szolgáltatásokat biztosítanak a családoknak. Szeretettel várják a rendezvényre azokat a polgárokat, akik a Vízivárosban nőttek fel.

A hagyományos programelemek szintén megtalálhatóak lesznek a Juniálison: kínálnak egész napos vetélkedőket, több mint 20 óriás játékot, airsoft fegyverbemutatót, érzékenyítő sátrat, repülőgép szimulátort, légvárat, fegyversimogatót, kerékpáros ügyességi pályát és tűzoltó bemutatót, továbbá ott lesznek a város kabalafigurái is.

Németh Gábor, a rendezvénysorozat műsorvezetője hozzátette: interaktív bemutatót tart a Fehérvári Tűzoltók Egyesület, lesz az újraélesztéssel kapcsolatos, gyerekek számára is alapvető információkat közvetítő ismertető, bemutatkozik továbbá az Alföldi Tej Kft., és a város számos neves sportegyesülete. Érdemes regisztrálniuk a résztvevőknek, hiszen családi sétarepülést nyerhetnek az Albatrosz Repülő Egyesület jóvoltából.

Valamennyi program ingyenes, szeretettel várják az érdeklődőket! 

–   Vége –

Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
30
31
     
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.