Az Új Nemzedékben tartott évzárót a Diáktanács

2017.06.22. 18:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. június 22. (csütörtök)
Az aktív fehérvári diákközösségek tagjai találkoztak egymással. Galéria 
 
 
 
 
 
Évzáró összejövetellel köszöntötte a nyarat a Székesfehérvári Diáktanács az Új Nemzedék Közösségi Térben. A rendezvényen részt vettek azok a fiatalok is, akik a kulturális és egyéb közösségi programok rendszeres fellépői voltak vagy önkéntesként segítették a szervezést. A diákok köszönetet mondtak Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnoknak, valamint Molnár Júlia Flórának, a közösségi tér vezetőjének a különböző programok és közösségek támogatásáért.


A Székesfehérvári Diáktanács az Új Nemzedék Közösségi térben tartotta évzáró összejövetelét. A rendezvényre meghívást kaptak azok a színjátszósok, diákírók, táncosok és önkéntesek, akik a Diáktanáccsal szoros kapcsolatot ápolnak, és közreműködnek a városi rendezvényeken.

A fiatalokat Dr. Nagyné Ferenczy Eleonóra, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa köszöntötte, és elmondta, hogy a rendezvény célja éppen az, hogy a különböző aktív diákközösségek megismerjék egymást. Az egybegyűltek hangulatteremtő közös éneklését követően Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke fogalmazta meg a diákok köszönetét Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnoknak, valamint Molnár Júlia Flórának, a közösségi tér vezetőjének, hogy támogatják a diákprogramokat, és egész évben lehetőséget biztosítottak a délutáni játékokhoz, a szakkörök, társaságok működéséhez, és rendelkezésre állnak minden olyan kérdés és probléma kapcsán, ami a fiatalokban felmerül. 

A közösségek bemutatkozását Nagy Boglárka kezdte, kifejezve, hogy igazán mozgalmas volt az év a programokat illetően, hiszen rengeteg, sokszínű rendezvény kapcsolódik a Diáktanácshoz – amely várja a javaslatokat és az aktív, együttműködő fiatalokat. Majd a Székesfehérvári Anime Team és egy friss közösség a Székesfehérvári Irodalmi Diákkör (SZID) mesélt magáról. Szó esett a Fehérvári Versünnep fiataljainak csoportjáról és a Megadance Táncstúdióról is, akik számos kulturális rendezvény műsorát gazdagítják fellépéseikkel.

Különleges műsor következett az összejövetelen, ami szimbolikusan összefoglalta az évzáró party lényegét: a versünnepesek saját, illetve fehérvári diákok költeményeit mondták, énekelték el, majd kötetlen beszélgetéssel folytatták a programot.

Az Új Nemzedék Közösségi Tér nyáron is várja a betérőket hétköznaponként 12 és 18 óra között.Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Bácskai Gergely

 

 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.