Megújult járdákat adtak át a Rákóczi úton

2017.06.23. 12:03
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. június 23. (péntek) 
15 milliós beruházás a lakók megelégedésére.      Galéria  
 
 
 
 
 
 
Öt járdaszakasz újult meg a Vízivárosban, a Rákóczi út 27-41. szám alatti lakótömbök előtt. A lakosság életminőségét javító, 15 millió forint összértékű beruházás műszaki átadását pénteken tartották.

Régi igénye volt a Rákóczi úti négyemeletes paneltömbökben élőknek, hogy felújítsák az épületek előtti járdaszakaszokat. A régi járdák az elmúlt évtizedekben meglehetősen elhasználódtak, illetve több helyen kitüremkedések voltak a burkolaton a helytelenül ültetett, és folyamatosan növekvő fák gyökerei miatt, ami balesetveszélyt jelentett. – hangsúlyozta Dr. Horváth Miklósné területi önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy a lakók örültek a beruházásnak, megelégedésüket többen jelezték is számára. Külön kiemelték, hogy a kivitelező tiszta, minőségi munkát végzett, az egyes munkanapok végén rendbe tette a területet, és nem hagyott a külalakot rontó, bosszúságot okozó hulladékot.

A 15 millió forint összértékű beruházást az önkormányzat által a Saára Gyula-program keretében a területi képviselők számára, út-, járda- és parkoló-felújításra biztosított pénzügyi keretből finanszírozták, melynek összege 100 millió forintot jelent képviselőnként három évre. A Vízivárosra idén 47 milliót költenek. – tette hozzá a képviselő.

Összesen 559 méter hosszban és 983 négyzetméteren újult meg a Rákóczi út 27-41. közötti négy, párhuzamos járda, és az azokat merőlegesen összekötő ötödik szakasz. A régi járdákat felbontották, szinte a teljes terület új alapot kapott, a régiből csak azokat hagyták meg lokálisan, amelyek megfelelnek a mai műszaki elvárásoknak. Az alapozás mellett a pályaszerkezet új szegélyeket és aszfaltburkolatot kapott, ami biztonságossá, jól közlekedhetővé teszi a járdát.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.