450 km-t futnak Lajkó Csabáék egy hospice alapítványért

2017.06.28. 13:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. június 28. (szerda)
Pénzadományokat és egészségügyi eszközöket is szívesen fogadnak. Galéria 
 
 
 
 
 
Szerdán reggel az Országalmától rajtolt el a 11. jótékonysági futás Lajkó Csaba vezetésével. A hat napos akció idén a Fehér Liliom Hospice Alapítványt segíti, pénzadománnyal és egészségügyi eszközökkel is lehet támogatni a kezdeményezést. A Kaposvárra tartó csapathoz bárki csatlakozhat az úton, akár kerékpárral is.


Lajkó Csaba ultrafutó, a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársa szerdán délelőtt indult a 11. jótékonysági futásra barátaival. A csapat tagjai Lajkó Mónika Jánoshalmáról, Sebestyén Linda Budapestről, Földesi József Tapolcáról, Németh Zoltán Bajáról, Balogh Lajos Dinnyésről, Duklesz Mihály Budapestről és Molnár Tamás Gábor Szolnokról – ők kísérik végig Lajkó Csabát a 450 km-es távon. „Azért választottuk a jótékonysági futást, mert futni szeretünk, jótékonykodni szeretünk, így összekapcsoltuk ezt a két dolgot. Aki nem szeretne sportolni, az is csatlakozhat. Hiszem azt, hogy mindenki szívesen adakozik, ez benne van az emberekben. Mi azon dolgozunk, hogy akikkel találkozunk, akikkel futunk, megismerjék a támogatott alapítványokat, és érezzék a jótékonykodás felemelő érzését.” – fogalmazott az ultrafutó.

A csapat az Országalmától rajtolt, ahol a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársai és táboros gyerekek gyűltek össze, hogy ’Hajrá, Csaba’ feliratú zászlóikkal biztassák a futót. Az útvonal Budapesten keresztül érinti Paksot, Jánoshalmát, Baját és Szekszárdot, majd az utolsó, azaz a 6. napon a Pécs-Kaposvár szakaszt. A legnehezebb szakasznak a második nap 110 km-es távja ígérkezik Budapest és Paks között, az ötödik-hatodik napot pedig a Mecsek-beli szintek nehezítik. Az érintett településeken bárkinek lehetősége van csatlakozni a futókhoz, akár kerékpárral is.

Idén a kaposvári Fehér Liliom Hospice Alapítvány számára gyűjtenek adományokat, hogy a súlyos betegségben szenvedők testi és lelki ápolásában nyújtsanak segítséget. A városon 2010 óta már többször átfutottak, mondja Lajkó Csaba, és mindig jó szívvel fogadták a csapatot, a kezdeményezést, ezért döntöttek tavaly az alapítvány mellett. A Székesfehérvárról induló futók csatlakoznak a helyi Jótékony Hendikep Futóversenyhez – a befutót ehhez igazítják.

Az alapítvány számlaszámára továbbra is várják a felajánlásokat, valamint a futók adománygyűjtő dobozzal mennek végig a több száz kilométeren. A csapatot kisbusz kíséri, így ha valaki egészségügyi eszközöket – például infúziót, infúziós szereléket, fecskendőket, felszívó és injekciós tűket vagy vérnyomásmérőt – adna, azt is megteheti, a végállomáson átadják az alapítványnak. Pontos részletek a https://jotifuti.hu/ oldalon olvashatók, illetve további információ kérhető Lajkó Csabától a 70/941-8208-as telefonszámon.


Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Kiss László
 
 
 
 
 
 
  
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.