Köszönet és hála az egészségügyben dolgozóknak

2017.06.29. 13:59
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. június 29. (csütörtök)
Semmelweis-napi ünnepség a Hiemer-házban. Galéria 
  

 

 

Semmelweis Ignác születésének évfordulója alkalmából évek óta hagyomány, hogy Székesfehérvár városa is köszönti az egészségügyben dolgozókat. Így került sor ma arra az ünnepségre, melynek keretében először megkoszorúzták az ismert orvos emléktábláját, majd a Hiemer-házban díjátadóval egybekötött ünnepség vette kezdetét, ahol átadták a „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat, amit dr. Tornai Ágnes gyermekgyógyász szakorvos, az iskola-egészségügyi szolgálat vezetője vehetett át. A rendezvényen a város polgármestere mondott köszöntőt.   

  

Az Oskola utcában Székely János Jenő alkotásánál, Semmelweis Ignác domborművénél vette kezdetét a város Semmelweis-napi ünnepsége. Néma főhajtással koszorúzták meg a város képviselői, valamint az egészségügyi intézmények és szervezetek dolgozói az anyák megmentőjének emléktábláját, aki hajdan a székesfehérvári Ciszterci Gimnázium tanulója volt. Majd a résztvevők átsétáltak a Hiemer-ház báltermébe, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az egészségügyben dolgozókat.
Beszéde során szólt arról a gazdaságfejlesztési konferenciáról, melyen az hangzott el, hogy egy-egy befektetési célpont eldöntése esetén mekkora jelentősége van az egészségügynek, és az ahhoz kapcsolódó kérdésköröknek, a munkavállalóknak nyújtott egészségügyi ellátásnak is. Ennek kapcsán emelte ki, hogy nálunk, Székesfehérváron sok szakember dolgozik azért, hogy olyan környezetet tudjunk teremteni, hogy a város vagy a megye kitekintésében is a legjobbak között legyünk országos viszonylatban. S az az intézményhálózat, aminek képviselői itt vannak az ünnepségen, biztosítják ezt a hátteret szakmaiságukkal és elhivatottságukkal.
Beszélt azokról az infrastrukturális fejlesztésekről is, amelyek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban már elkészültek, vagy a jövőben megvalósulnak, illetve valamennyi, városhoz tartozó rendelőintézet felújításáról, melyre programot hirdetett az önkormányzat és az elkövetkezendő években sor kerül ezekre.
Kiemelte az intézmények vonatkozásában azt a humánerőforrást – ápolót, orvost, védőnőt – akik beleviszik egyrészt a szaktudásukat, másrészt az emberségüket abba a hivatásba, amit felvállaltak. Ahol az ember a legfontosabb, az az egészségügy területe, hangsúlyozta. Ezért van annak jelentősége, hogy a hétköznapok és a nagy rohanás közepette kicsit megálljunk, és köszönetet mondjunk azért az erőfeszítésért, amit az itt élőkért tesznek nap, mint nap az egészségügyben dolgozók. Hiszen ez a város megbecsüli őket, ez a közösség megadja mindazt, ami rendelkezésére áll ahhoz, hogy a munkájukat nyugodtan és biztonságban elvégezhessék.      

Az ünnepségen a város polgármestere átadta a „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat, melyet idén Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dr. Tornai Ágnes gyermekgyógyász szakorvosnak, az iskola-egészségügyi szolgálat vezetőjének ítélt oda. Méltatásában elhangzott, hogy az Orvostudományi Egyetem elvégzése után került a Fejér Megyei Kórházba, ahol eleinte mint segédorvos dolgozott, majd szakképesítése megszerzése után szakorvosi munkakört töltött be. Dolgozott a csecsemő- és gyermekosztályon, majd az újszülött osztályon mielőtt átkerült a Székesfehérvár Városi Tanács VB. Egészségügyi Osztályhoz csoportvezető gyermekgyógyász főorvosnak. A székesfehérvári iskola-egészségügyi szolgálatnak aktív és egyben fáradhatatlan vezető főorvosa. Munkája során megbízható, szorgalmas, olyan szakember, aki mindig kész felvállalni a felelősséget és bírja a többlet megterhelést. Tapasztalt vezetőként higgadt, akit beosztottai maradéktalanul elfogadnak, és tisztelnek. A szakmához való hozzáállása kifogástalan, míg emberi attitűdje példaértékű. A díjat a Székesfehérvár egészségügyi ellátásában hosszú évtizedeken keresztül végzett áldozatos és példaértékű munkája elismeréseként adományozta részére a város.   

A rendezvényen a város polgármestere, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója, valamint Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte a Humán Szolgáltató Intézetnél több évtizeden át kimagasló és önzetlen munkát végző szakembereket is.
Így 25 év közalkalmazottként eltöltött idő alapján jubileumi jutalomban részesült Takács Lászlóné asszisztens, a Mészöly Géza utcai rendelő munkatársa, Kemény Zoltánné iskolavédőnő, a Seregélyesi úti rendelő munkatársa, Buday Attiláné pénzügyi és finanszírozási osztályvezető, a Humán Szolgáltató Intézet munkatársa, valamint Dr. Keresztury Lászlóné WHO koordinátor, iskolavédőnő, a Humán Szolgáltató Intézet munkatársa.
30 év közalkalmazottként eltöltött idő után elismerést vehetett át Savanyú Tiborné asszisztens, a Család- és Nővédelmi Központ munkatársa, Simonné Korvin Márta területi védőnő, a Mészöly Géza utcai rendelő munkatársa, Temesiné Perjési Klára területi védőnő, a Berényi utcai rendelő munkatársa, Tóthné Gábriel Ágnes iskolavédőnő, a Jancsár utcai rendelő munkatársa és Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója.
40 év közalkalmazottként eltöltött idő alapján kapott jubileumi jutalmat Dr. Kerkayné Dr. Czvikli Mária foglalkozás-egészségügyi orvos, a Mészöly Géza utcai rendelő munkatársa, Dr. Vas Aleftyina nőgyógyász, a Család- és Nővédelmi Központ munkatársa, valamint Kovácsné Simon Zsuzsanna területi védőnő, a Kelemen Béla utcai rendelő munkatársa. 

Rangos szakmai elismerésben részesült a Humán Szolgáltató Intézet kiváló munkát végző munkatársa, Horváth-Varga Zsófia, a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola, a Székesfehérvári István Király Általános Iskola és a Talentum Református Általános Iskola iskolavédőnője, aki a megyében egyedüli fehérvári védőnőként Kiváló Védőnő díjat kapott a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve és a Fejér Megyei Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája ünnepségén. A mai rendezvényen őt is köszöntötték. 

Az ünnepi eseményen Östör Annamária tanácsnok mondott pohárköszöntőt, melyben valamennyi egészségügyi területen dolgozó szakembernek megköszönte a munkáját.
A rendezvényen közreműködött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusa, Marth Fruzsina, a VIII. Fehérvári Versünnep győztese, valamint Dudás Patrícia, a Fehérvár szépe 2016 – Hírlap királynője nyertese. 

 

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.  
 

                  

 

Szöveg: Kész-Varga Mónika
Fotó: Kiss László

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.