Átkerekeztek

2017.06.29. 19:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. június 29. (csütörtök) 
Székesfehérváron haladt keresztül a legrangosabb hazai körverseny mezőnye. Galéria
 
 
Öt fős szökevénycsapattal és két perccel lemaradó főmezőnnyel érkezett meg a Tour de Hongrie Székesfehérvárra. A nemzetközi kerékpárosverseny különleges részhajráját láthatta a Zichy ligetben gyülekező közönség.
 
A Velence-Siófok szakasz részeként, Zichy ligeti részhajrával idén Székesfehérvárt is érintette a legrangosabb magyar kerékpáros verseny. A tegnapi vihar miatt törölt szakasz után ma kezdődött el az igazi verseny a több mint száz kerékpárosnak. Fél öt környékén egy öt fős élbolyt, köztük a magyar Dina Mártont pillanthatta meg először a népes fehérvári közönség, majd nem sokkal lemaradva megérkezett a főmezőny is.
 
A részhajrá helyszínén, a Zichy ligetben már délután háromtól gyülekeztek az érdeklődők, akik óriáskivetítőn követhették a versenyt, de volt kerékpáros ügyességi verseny és KRESZ-totó is. A színpadon pedig Skoff Gábor triatlon versenyző, az Alba Triatlon SE alelnöke és Raffai Zsombor országúti kerékpárversenyző mesélt az utcai versenyekről, a kerékpározásról.
 
A Lovasberény irányából érkező mezőny átszelve a várost, Nádasdladány irányába hagyta el Székesfehérvárt, hogy a nap végén Siófokon érjenek célba.
 
Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.