Dübörög a vakáció! - Elkezdődtek az önkormányzat nyári táborai

2017.07.03. 13:54
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. július 3. (hétfő) 
Izgalmas programok gyerekek százainak Velencén és a Bregyóban.      Galéria  
 
 
 
 
 
 
Gyerekek százai töltik a vakációt idén is a Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett nyári táborokban. Velencén dél-amerikai indián táborral nyitották a szezont, a Bregyóban zajló napközis táborban pedig mától hat héten át rengeteg izgalmas, hasznos és tartalmas programmal várják az iskolásokat.

Egyre népszerűbbek a gyerekek körében a Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett nyári táborok, köszönhetően a szabadidő hasznos eltöltését célzó gazdag és minőségi programkínálatnak.

A velencei Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban csaknem százhúsz diák részvételével kezdődött az idei szezont nyitó dél-amerikai indián tábor. A vasárnapi nyitóest után nagyon izgalmas lesz a hét programja: a résztvevők játékos formában derítik fel a törzsek titkait, megidézik hétköznapjaikat, hitvilágukat, népszokásaikat, muzsikájukat, öltözködésüket és zenéjüket. Bekukkantanak az inka, maja és azték birodalmak legendáiba, illetve lesznek kézműves foglalkozások is, melyek keretében fejdíszeket, talizmánokat, ponchokat, jellegzetes maszkokat készítenek. Szellemi és harcos próbákon mutathatják meg ügyességüket a táborozók, lesz dárdahajítás, halászat, csörgőkígyós játék, késpárbaj és íjászat, sőt, kiváltképp izgalmasnak ígérkezik a törzsfőnök- és törzsasszony-választás.

Fux István táborvezető tájékoztatás szerint a velencei résztvevők létszáma évről évre folyamatosan emelkedik, idén csúcsokat dönt az előző évekhez képest. A jó szervezésnek és a jó barátságoknak köszönhetően a gyerekek várják a tábort, a közös időtöltés örömét.
A következő hetekben július 9-14. között észak-amerikai indián táborral, július 16-21. között csángómagyar hagyományőrző táborral, végül július 23-28-a között ókori római táborral folytatódik a vakáció. Jó időben természetesen nem maradhat el a csobbanás a Velencei-tóban, ez minden turnusra érvényes.

Ugyancsak elkezdődtek a programok mától a Napraforgó Városi Napközis Táborban, amely hat héten át augusztus 11-ig tart a Bregyó Sportcentrumban. A legkülönfélébb sportolási lehetőségekkel, kézműves és ismeretterjesztő foglalkozásokkal, bemutatókkal várják a Székesfehérváron tanuló általános iskolásokat. A gyerekek ellátogathatnak a Városi Képtárba, a Hetedhét Játékmúzeumba, a Koronás Parkba és jó időben strandolhatnak is.

A Velencén zajló római táborra még vannak szabad helyek, melyekre a tabor@varosgondnoksag.hu címen lehet jelentkezni. Ugyancsak itt várják a jelentkezéseket folyamatosan a Napraforgó Táborra a részvétel megkezdése előtt legkésőbb három nappal.


Részletes ismertetők olvashatóak a Városgondnokság honlapján.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Fejér Tamás
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.