Elkészült a tetőfelújítás az Ybl Tagóvodában

2017.07.03. 15:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. július 3. (hétfő)
Közel 14 millió forintból valósult meg felújítás. Galéria 
 
 
 
Közel 14 millió forintból valósult meg felújítás a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájában, ahol a folyton beázó, elrozsdásodott tetőkibúvót új, korszerű, hőszigetelt szerkezetre cserélték és kiépítették az új villámvédelmi rendszert is. A belső terekben vakolatjavítást és felújítást is végeztek – hangzott el a hétfői helyszíni bejáráson. Felújítás kezdődik a Felsővárosi Óvodában is, ahol az elhasználódott azbesztes palatető lécezését cserélik ki, a vízelvezető-csatorna cseréjével együtt.


Jelentős felújítási munka készült el a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájában, ahol közel 350m2 tetőszigetelés perforálását végezték el, kialakították a lejtést a csapadékvíz-lefolyók irányába, amelyek szintén megújultak: új PVC-lefolyókat építettek be. A folyton beázó, elrozsdásodott tetőkibúvót korszerű, hőszigetelt szerkezetre cserélték és kiépítették az új villámvédelmi rendszert is. A belső terekben járulékos munkaként a kivitelező elvégezte a beázott helyeken a vakolat javítását, felújítását is. Megtörtént az intézmény homlokzatán a meglazult vakolati részek javítása, pótlása is.

A munkálatok kapcsán Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a város által indított Ybl-program keretében valósult meg a közel 14 milliós felújítás, ami többször került szóba az elmúlt években. Legutóbb a jubileumi ünnepség keretében tett ígéretet az önkormányzat, hogy a tetővel folytatódik a felújítások sora. Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy fehérvári vállalkozás – az Alba-Complett Kft. - végezte a munkát. A felújítás révén megújult nagy előrelépést jelent az intézmény életében.

Bisztriczné Macz Éva óvodaigazgató elmondta, hogy az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodát a felújítás alatt nem kellett bezárni, folyamatosan biztosítva volt a gyerekek óvodai ellátása. A nyári időszakban az óvoda július 24-ig üzemel, utána két hét szünet következik.

Az intézményvezető beszámolt arról is, hogy a nyár folyamán felújítás kezdődik a Felsővárosi Óvodában is, az elhasználódott azbesztes palatető lécezését és a vízelvezető-csatornát cserélik ki. A munkára öt hét áll rendelkezésre a kivitelezőnek, július 24-e és augusztus 25-e között.

A bejáráson készült fotók letölthetőek a Galériából!


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.