Új parkolók és megújult útszakasz

2017.07.04. 12:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. július 4. (kedd)
Saját forrásból megvalósult beruházásokat adtak át a város több pontján.
 
 
A Városgondnokság három beruházása is befejeződött: Tóvárosban egy 16 férőhelyes parkoló, Palotavárosban pedig egy 13 férőhelyes parkoló és 300 méteres útszakasz műszaki átadását tartották kedd délelőtt. A város saját forrásából, a Városgondnokság ÚT 2017-19 Programján keresztül nettó 27,6 millió forintból valósította meg a három beruházást.
 
 
Tóvárosban a Toronysor végén alakítottak ki 16 férőhelyes parkolót és a megközelítést segítő járdákat. A Városgondnokság ÚT 2017-19 Programjából megvalósuló nettó 9,4 millió forintos beruházás kivitelezője az Orinoco 2002 Kft. volt. Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság műszaki ellenőre elmondta: Mészáros Attila, a városrész önkormányzati képviselője által tolmácsolt lakossági igényeknek megfelelően alakították ki a parkolókat, amihez kapcsolódóan fákat is ültetnek majd, ezt azonban a nagy meleg miatt csak ősszel tudják megtenni.
 
A Cserepes köz 1-3. mögött 13 új parkolóhelyet vehetnek birtokba a lakók. Farkas László, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a mostani 13 még 16 hellyel bővülhet, hiszen a környék lakói név szerinti szavazással döntöttek arról, hogy a mellette lévő sportpálya helyén is parkolót alakítsanak is. A mostani nettó 4,7 milliós beruházást az Orinoco 2002 Kft. végezte.
 
A Kodolányi János utcában 300 méteren újította fel a burkolatot a kivitelezést elnyerő Útéppark Kft. Viza Attila, a terület önkormányzati képviselője elmondta: az alépítmény hibája miatt süllyedt meg több helyen az út, így a kivitelezőnek először ezeket a hibákat kellett feltárnia. A nettó 13,5 millió forintos beruházás során a burkolatfelújítás mellett kicserélték az összes aknafedlapot és víznyelőt, egy 85 négyzetméteres területen pedig az alépítményeket is javították és mintegy 120 méteren kicserélték a szegélyeket.
 
A kapcsolódó képek letölthetőek a Galériából.
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.