Sikeres idényt zár az ARAK

2017.07.06. 12:06
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. július 6. (csütörtök)
A fehérvári klub mérlege számos bajnoki cím és sikeres versenyrendezés.
 
 
 
 
Az idén is Székesfehérvár adott otthont az ARAK szervezésében az Atlétikai Magyar Bajnokságnak. Nemcsak a házigazdai szerep miatt volt fontos a megmérettetés a klubnak, hanem azért is, mert atlétáik szép eredményekkel zárták a bajnokságot. A sportolóknak és edzőiknek csütörtökön, a Városházán gratulált dr. Cser-Palkovics András polgármester az egész idényben nyújtott teljesítményhez. 


A Regionális Atlétikai Központban ebben a versenyszezonban is számos rangos versenyt rendeztek, az Alba Regia Atlétikai Klubnak pedig állandó otthona a Bregyó-közi sportcentrum. Legutóbb, hét elején a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj zajlott, de szinte valamennyi rangos atlétikai verseny országos döntőjét – beleértve a diákolimpiai megmérettetéseket is – az ARAK közreműködésével Székesfehérváron szervezték meg az idényben.

Ez azt jelenti, hogy a létesítmény és az ott otthonra talált Alba Regia Atlétikai Klub is remekül szerepel – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester az Atlétika OB-n bajnoki címet szerzett sportolókkal, edzőikkel, valamint az ARAK elnökével szervezett találkozón. Felelevenített egy korábbi beszélgetést is: „Amikor pár évvel ezelőtt, amikor a centrumról beszélgettünk, akkor Hirt Károly azt mondta, ha megoldódnak az elhelyezési körülmények, akkor jönnek az eredmények is – és tényleg így lett, az ARAK műhelye megerősödött. Láthatóan jó sportklubként és jó közösségként is működnek.”

Ezt az ARAK elnöke is megerősítette, büszkén sorolva a versenyzői és edzői csapat tagjait, idénybeli eredményeit. Hirt Károly szólt arról is, hogy több fiatal atlétájuk is a válogatottban edz ezekben a napokban, tehát nyárra is jut munka.

Siskó Zsófia
rúdugró sikeres idényen van túl, bajnoki címet szerzett és egyéni csúcsot is javított. Erről, valamint a vasárnapi Hopp-parádén a belvárosi körülmények közötti ugrásról is mesélt a csütörtöki találkozón a Városházán.

Ugyancsak első helyezést ért el az ARAK Szabó Dániel, Pisch Milán, Góger Ádám és Hegedűs Mátyás összeállítású csapata a 4x100-as váltófutásban.

Szabó Dániel
100 méteren és a váltó tagjaként is első, 200 méteren pedig második lett az OB-n. Most az U23-as EB-re utazik, ahol egyéni csúcsot szeretne futni, és örülne, ha sikerülne „megcsípni” egy elődöntőt, döntőt.

Hegedűs Mátyás
arról mesélt, milyen volt a találkozás a Gyulai István Memorialra érkezett atlétákkal, hiszen a szállításukban ő is közreműködött, így sokat beszélgethetett a versenyzőkkel. Az idényről szólva kiemelte: „Sikerült túlszárnyalnom az álmaimat. Alapvetően tízpróbázó vagyok, de amit futásban U23-ban elértem, azt csak megkoronázta a 4x100-as váltó. Én lehettem a befutó, óriási élmény volt, ahogy ünnepelt a közönség.”

„A váltások az országos bajnokságon nem sikerültek túl jól, de a futás igen, folyamatosan tartottuk az előnyünket. Egyéniben idén szerettem volna 11 másodpercen belül futni. Sajnos volt egy sérülésem, így végül 11.09 lett a legjobb időm, amivel miatt nem vagyok elégedetlen, de szeretnék tovább fejlődni.” – mondta el Góger Ádám, akinek a szezon véget ért, most egy kis pihenés következik.

A találkozón részt vett Skoumal Péter (Siskó Zsófia edzője) és Molnár Ferenc (Hegedűs Mátyás edzője), valamint Mészáros Attila alpolgármester is.


A csütörtöki találkozón készült fotók letölthetőek a Galériából!
 
 
 
 
Fotó: Simon Erika
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.