Megújuló és épülő utak, járdák, parkolók Palotaváros déli részén

2017.07.10. 11:37
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. július 10. (hétfő) 
Csak idén 110 új parkolóállás készül a 7-es választókerületben.      Galéria  
 
 
 
 
 
Új parkolókat, megújult járdát és egy közösségi teret adtak át a Bory Jenő Általános Iskola mellett, Székesfehérvár 7-es választókerületében. A 17.8 milliós beruházás a minden városrészt érintő út-, járda- és parkoló-felújítási program keretében készült el. Erről, illetve a Palotaváros déli részét érintő, ütemezetten zajló egyéb beruházásokról Farkas László önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.

Székesfehérvár legsűrűbben lakott városrésze a Palotaváros, amely mintegy húszezer embernek ad otthont, ennek fele, tízezer fő lakik a városrész déli területén, a 7-es választókörzetben. Jogos igény, hogy a mindennapi életminőség javítása érdekében újuljanak meg a több évtizedes utak, a járdák és a parkolók, illetve készüljenek új beruházások is.

Székesfehérvár Közgyűlése az idei költségvetés elfogadásakor döntött a minden városrészt érintő út-, járda- és parkoló-felújítási programról, valamint 1000 új parkolóhely építéséről a következő három évben.

Palotaváros déli részén sikeresen, ütemezetten zajlik a program. – hangsúlyozta Farkas László önkormányzati képviselő a Bory Jenő Általános Iskola bejárata mellett legutóbb elkészült, bruttó 17.8 millió forint értékű beruházás kapcsán. Itt 25 új, jelenleg ingyenes használható parkolóállást alakítottak ki, megújult a járda, több mint 700 négyzetméteren térköveztek és négy padot is kihelyeztek. A közösségi tér építésekor a zöldfelület nem sérült, egyetlen fát sem vágtak ki, sőt, ősszel hét újat ültetnek. – hangsúlyozta a beruházás kapcsán Farkas László

A képviselő  arról is szólt, hogy az út-, járda- és parkoló-felújítási programot Székesfehérvár kedvező gazdasági helyzete teszi lehetővé. 2016-ban minden eddigi mértéket felülmúlt az iparűzési adó bevétel, ennek alapján döntött a városvezetés a program elindításáról. A cél, hogy jelentősen javítsanak az adóforintokat megtermelő polgárok életminőségén és a mindennapjaikat meghatározó körülményeken.

Ebben az évben két további területet érint a parkoló program a 7-es kerületben: a Cserepes közben már átadtak egy területet, illetve július végére-augusztus elejére fejeznek be egy 73 férőhelyes parkolót a Jancsár utcában.  Ez azt jelenti, hogy csak idén a Palotavárosban 110 parkoló készül el. A Sütő utca 2-28. szám között már elkészült az út- és járdafelújítás, amely a tervek szerint jövőre folytatódik a 28-44. között. A Jancsár és a Sziget utca egy-egy oldalán új aszfaltburkolatot kapott a járda, a másik oldalakat szintén jövőre tervezik. A Tolnai utcában a járda, míg a Jancsár-közben az útburkolat felújítása szerepel a 2018-as tervek között.

Farkas László javasolja, hogy – amennyiben a város pénzügyi helyzete ezt megengedi – a programot a következő években is folytassák Székesfehérvár minden városrészét érintően.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 
 
Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Bácskai Gergely

 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.