Közösen a tenisz csapatbajnoki aranyért!

2017.07.12. 16:15
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. július 12. (szerda) 
A Kiskút Tenisz Klub a 2016-os ezüstérmes Diego SC-vel közös csapattal indul a Szuperligában.  Galéria   
 
 
 
 
 
A székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub a 2016-os ezüstérmes Diego SC-vel közös csapattal indul a magyar női tenisz csapabajnokság legmagasabb osztályában, vagyis a Szuperligában. Minderről szerdán egy Székesfehérvár polgármesterével közösen megtartott sajtótájékoztatón számoltak be.  

A Diego SC – Fehérvár Kiskút TK alakulat nem kisebb céllal vág neki az idei kiírásnak, mint hogy elhódítsa az aranyérmet a bajnoki címvédőtől, a Gálfi Dalmával és Jani Rékával felálló MTK-tól. A közös csapatban két külföldi mellett ott találjuk a Diego SC kiválóságát, a világranglista 212. helyén álló Stollár Fannyt. A fehérvári színeket Udvardy Panna (WTA 615.), valamint a korábbi egyéni világranglista 101., párosban 65. helyezett Marosi Katalin képviseli majd.

A frissen alakult közös csapat és a jövő heti fehérvári mérkőzések kapcsán tartott tájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, olyan sportágban láthatnak komoly meccseket a nézők, amelyre világszerte rengetegen figyelnek. Ezzel pedig a tenisz illeszkedik a Fehérváron népszerű sportok sorába.

„Sokunk szép álma teljesül azzal, hogy teniszcsapat lép pályára fehérvári színekben. A magyar tenisz fellendítése régóta téma, külön köszönöm Viszló Csabának, hogy ennek érdekében felvállalt egy missziót. Komoly infrastruktúra-fejlesztést végzett, hazai viszonylatban extra csarnok épül jelenleg a Kiskút útján, ami a várost akár a magyar tenisz fellegvárává is teheti. Közel ezer gyerek ismerkedett már meg itt a tenisszel az iskoláknak elindított programnak köszönhetően, ennek évek múlva látszódhat majd az eredménye. Szintén fontos a szabadidősport szempontjából is a helyi fejlesztés, hiszen nagyon sokan szeretnek teniszezni. Remélem, sokan jönnek majd el ezekre a meccsekre, és a következő években is láthatunk hasonló szintű eseményeket, tornákat a városban. A futball, a kosárlabda, a jégkorong mellett a tenisz is olyan sportág, amire az egész világon figyelnek, ezért ebben előrelépni városmarketing és országimázs szempontjából is fontos és jó dolog” - mondta Székesfehérvár polgármestere.

Marosi Katalin
természetesen pályára lép a Diego SC – Fehérvári Kiskút TK együttesében. „Nagyon jó kis csapat jött össze. Fontos lesz párszor együtt edzeni, a célokat tisztán meghatározni. Mindenkinek azért kell küzdenie, hogy meg tudjuk szerezni a bajnoki címet. Nagy dolog az, hogy itt Fehérváron, ahol a tenisz élsport szinten nem nagyon volt jelen, most szuperligás csapat indulhat, szeretném buzdítani a teniszkedvelőket, jöjjenek, nézzék meg ezeket a meccseket. A gyerekek számára élmény lehet testközelből látni a legjobbakat, kedvet kaphatnak, hogy ők is foglalkozzanak a tenisszel.” - emelte ki az évek óta Fehérváron edző klasszis.

Udvardy Panna
személyében fiatal tehetség is megmutathatja tudását a szuperbajnoki mérkőzéseken. A csapat hármas számú teniszezője reméli, sikerül a trónfosztás: „Nagyon erős és jó csapattal fogunk felállni. Az MTK két éve bajnok, igazi kihívás lesz tőlük elhódítani a címet, ehhez nagyon jó játékra lesz szükség.”

Fehér Tamás
csapatmenedzser az új csapat megalakulásának hátterét ismertette. „A Diego teniszklubot képviselem, ez egy kis klub, a főváros XI. kerületében van a bázisunk, a férfi és női csapatbajnokságban is rendre ott vagyunk az élmezőnyben. Sok tehetséges játékosunk van, idén jött az ötlet, hogy közös csapatot indítsunk a fehérváriakkal. Tetszett, ami itt a Kiskút útján a korábbi elhanyagoltabb pályából lett, látható, hogy egy csodálatos központ alakul. Szintén tetszett, amit a teniszoktatásból, a több száz gyermeket érintő kezdeményezésből láttunk. A terv, hogy csináljunk egy közös csapatot, és legyünk magyar bajnokok! Első számú magyar játékosunk Stollár Fanny lesz, az egyik legtehetségesebb magyar teniszezőnő. Szeretettel látunk mindenkit jövő hétfőn és szerdán is, utóbbi napon az MTK-t fogadjuk, amely a legnagyobb ellenfél a bajnoki címért.”

A Diego SC – Fehérvár Kiskút TK az öt csapatot tömörítő Szuperligában az első fordulóban szabadnapos lesz, majd július 17-én, hétfőn 11.00 órától a Győri AC gárdáját fogadja Székesfehérváron. Ezt követően ismét Fehérváron lépnek pályára: 19-én, szerdán az MTK-BLKE érkezik a Kiskút Tenisz Klubba. Vélhetően ez a mérkőzés fog dönteni a bajnoki címről! A Diego SC – Fehérvár Kiskút TK július 20-án Pécsre utazik, majd egy nappal később Budaörsön zárja a Szuperliga küzdelmeit. A fehérvári találkozók mindegyikére ingyenes lesz a belépés a Kiskút útja 3. alatt található teniszklubban.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 

 


Szöveg: Somos Zoltán, Kaiser Tamás
Fotó: Simon Erika
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.