Megújult útburkolat és csapadékvíz-elvezetés a Lánczos Kornél utcában

2017.07.14. 11:44
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. július 14. (péntek) 
Pénteken tartották a nettó 26.2 millió forint értékű beruházás műszaki átadását.   Galéria  
 
 
 
 
Teljes pályaszerkezet-cserével megújult az útburkolat a Lánczos Kornél utcában, ahol megoldották a vízelvezetést is. A mai műszaki átadáson dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő számolt be a nettó 26,2 millió forint értékű beruházás fontosságáról.

Műszaki átadáson tekintették meg a szakemberek pénteken délelőtt a Lánczos Kornél utcát, ahol teljes pályaszerkezet-cserével, két réteg aszfalt felvitelével felújították az útburkolatot. A beruházás keretében mindkét oldalon szikkasztóárkot alakítottak ki, a kapubejárók alá átereszek kerültek, kicserélték a régi szennyvízfedlapokat, illetve a Vámbéry Ármin utcai árok irányába megoldották a vízelvezetést. A nettó 26,2 millió forint értékű beruházást az önkormányzat által a Saára Gyula-program keretében a területi képviselők számára út-, járda- és parkoló-felújításra biztosított pénzügyi keretből finanszírozták.

A felújítás régóta várt beruházás volt a lakók részéről.  A Lánczos utcát sokan használják parkolásra, mivel a közeli Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznál nem elegendő a megállóhelyek száma. A fokozott igénybevétel miatt a burkolat nagyon rossz állapotú, szinte járhatatlan volt, nehézkes volt a közlekedés, ez tette szükségessé a beruházást.  – mondta dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. Hangsúlyozta a felújítás minőségét, hiszen nemcsak új burkolatot kapott a 220 méteres szakasz, hanem megoldották a víz elvezetését a Vámbéry utca, majd a Hunyadi utcai csatorna felé, ami fontos nagy mennyiségű csapadék esetén.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Bácskai Gergely 


 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2017 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.