A beruházás második ütemének műszaki átadása ma délelőtt volt

2017.08.21. 10:29
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. augusztus 21. (hétfő)
A beruházás második ütemének műszaki átadása ma délelőtt volt. Galéria

 

 

A Móricz Zsigmond utcában befejeződött az aszfaltréteg-csere második üteme. A több mint 42,5 millió forintból megvalósult beruházás műszaki átadására ma délelőtt került sor, ahol a részletekről Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek.

    

Még májusban kezdődtek el a Móricz Zsigmond utca felújítási munkálatai, mely összességében közel 8000 m²-nyi felületet jelent. A műszaki átadáson elhangzott, hogy azért volt szükség a kopóréteg cseréjére, mert a nagy forgalom miatt az nagyon elhasználódott. A beruházás a lakosok kérésére valósult meg két ütemben, májustól augusztus közepéig. Az első ütemben – mely 29,5 millió forintos beruházás volt – a Vadászkürt és a Huba köz közötti szakasz felújítása történt meg június végéig, míg a mostani második ütemben a Huba köz – Géza utca közötti szakasz készült el. 

A város költségvetése és jó gazdálkodása nyújt lehetőséget arra, hogy a körzetekben a nagyobb utcák felújítása megtörténhessen, adott tájékoztatást Deák Lajosné önkormányzati képviselő a beruházás részleteiről. Mint elmondta, a Móricz Zsigmond utca még 1971-ben lett aszfaltozva, és mivel a burkolat felülete nagyon elhasználódott, ezért döntöttek annak cseréje mellett, amikor erre az anyagi fedezet megteremtésével lehetőségük nyílt. A felújítás két részletben történt meg, ami nemcsak az útfelület cseréjét, hanem a csapadékvíz- és a szennyvízaknák cseréjét is jelentette.
Hozzátette: nagyon örül annak, hogy ez a felújítás megtörténhetett a Móricz Zsigmond utcában, ugyanúgy, ahogy az Alkotás utcában is, mely szintén most készült el, és a héten lesz a műszaki átadása. A körzetben számos olyan utca van még, ami „megérett arra”, hogy a felületét kicseréljék, így ezen felújítási munkálatokat folytatni fogják a városrészben.
Elmondta azt is, hogy a lakók nagyon örülnek az új burkolatú utcának, aminek a kivitelezését a munkálatokat végző cégnek, valamint a Városgondnokságnak is megköszönte. Végezetül kitért arra, hogy a jó minőségű aszfaltréteg vonzza az autósokat a gyorsabb haladásra, így a közlekedési szabályok betartására, valamint az óvatos közlekedésre hívta fel a figyelmet.  

Bozai István városgondok arról adott számot, hogy ezen útfelújítás a Városgondnokság idei útépítő programjának fontos eleme. Elmondta, hogy ez a második szakasz több mint 42,5 millió forintból valósult meg. A burkolatfelújítás ennek során több mint 4500 m²-en történt meg, illetve 60 fedlapot is kicseréltek.
A cég ÚT 2017-19 Programjával kapcsolatban tájékoztatást adott arról, hogy most a megvalósítás második felénél tartanak, és várhatóan október végén - november elején a teljes –idei évre tervezett – programot meg fogják valósítani. Ennek során összességében több mint 90 helyszínen végeznek munkálatokat Székesfehérváron: parkolót, utat, járdát újítanak fel, melyek többsége 40-50-60 éves.  Majd a kivitelezések miatt bevezetett, illetve bevezetésre kerülő forgalomkorlátozások miatt a lakosok türelmét köszönte meg.
Hozzátette: bízik abban, hogy a Közgyűlés a jövőben is támogatni fogja ezt a programot, és a következő években hasonló ütemben tudják majd a város útburkolatait, járdáit, parkolóit megújítani.  

 


A műszaki átadáson készült fotók letölthetőek a Galériából. 
                                          

Szöveg: Kész-Varga Mónika
Fotó: Lugosi Balázs

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.