Szitakötő tehetséggondozó képzés indult

2017.08.21. 11:23
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. augusztus 21. (hétfő)
Program a nyitott, kíváncsi gyerekekért.
 
 
 
Három napos, 30 órás akkreditált tehetséggondozó képzés kezdődött pedagógusok számára hétfőn a Liget Műhely Alapítvány szervezésében a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A Szitakötő egy integrált ökológiai oktatási program, amely 2008 óta több száz hazai és határon túli iskolában sikerrel működött. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy alakították ki a programot, hogy az általános iskolában, valamint a gyerekekkel bármilyen szakmai, fejlesztő területen dolgozó szakemberek személyes élményeket és inspirációt is szerezhessenek. 


A Szitakötő programot oktató képzés célja, hogy a pedagógusok elméleti előadások és játékos foglalkozások keretében megismerkedjenek a program komplex módszertanával, céljaival, fejlesztő pedagógiai lehetőségeivel, amelyek az oktatás-nevelés terén egyedülálló módon ötvözik a természettudományt és a művészeteket.   

Horgas Judit
, a Szitakötő oktatási program vezetője elmondta, hogy a foglalkozások komplex fejlesztést céloznak, a művészeti és környezeti nevelést próbálják összekapcsolni különböző művészeti ágak felhasználásával. A Szitakötő környezettudatos életmódra tanít, és azt próbálja megmutatni, hogy a természettudományok iránt érdeklődő gyerekek, pedagógusok is megtalálhatják a művészetekben a maguk érdeklődési területét. „Az elgondolásunk alapja, hogy akkor tud jól tanulni a gyerek és a pedagógus, ha jól érzi magát közben. Próbálunk játékos feladatokat adni, az aktivitásra, kreativitásra alapozva szeretnénk elérni, hogy az ismeretek megmaradjanak, gondolkodni tanítsunk, és a világra való nyitottságot, kíváncsiságot felkeltsük a gyerekekben.” – mondta el Horgas Judit az első foglalkozás előtt, amelyre 25 pedagógus érkezett a város iskoláiból.  

Az akkreditált tehetséggondozó képzést Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozza. Juhász László környezetvédelmi tanácsnok elmondta, hogy a Környezetvédelmi Alap terhére támogatják a programot, amelyen 25 pedagógus vesz részt. „Azért is tartottuk fontosnak a program támogatását, mert az akkreditált képzéssel a pedagógusok is duplán nyernek, hiszen élvezhető, újszerű formában tudják majd átadni az ismereteket a gyerekek részére és egyúttal be tudják gyűjteni a kötelező akkreditációs pontokat is.” – emelte ki Juhász László, aki elmondta, hogy a képzéssel kapcsolatban jó tapasztalatokról számoltak be más városokban is.  

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Gáspár Péter
Fotó: Simon Erika 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
29
30
31
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.