Felújított és új építésű járdák, biztonságos közlekedés az Öreghegyen

2017.08.24. 12:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. augusztus 24. (csütörtök) 
Beruházások a Bory-vár környékén és a Zsolnai úton.      Galéria  
 
 
 
 
 
A kulturált, biztonságos közlekedést szolgálja az Öreghegyen két, a közelmúltban elkészült járdaépítési beruházás. Megújult burkolaton közlekedhetnek a gyalogosok a Máriavölgyi úton, a Bory-vár környékén, míg a Zsolnai út egyik oldalán új, betonlapos járda épült. A beruházások műszaki átadását ma tartották a szakemberek.

Városszerte zajlanak az út-, parkoló- és járdaépítési, felújítási munkálatok Székesfehérváron. Az Öreghegy két frekventált pontján fejeződött be nemrég a járdafelújítás és a járdaépítés.

A Máriavölgyi út Bory-vár felöli oldalán, a 46–52. számú házak között elbontották a régi, töredezett aszfaltjárda kopórétegét és pályaszerkezetét, majd térkövezték a szakaszt, míg a másik oldalon, a Vágújhelyi utca és a borpalackozó között, a bontási munkálatokat követően új aszfaltréteget kapott a járda. A Zsolnai út városból kivezető oldalán, a Lomnici utcai kereszteződéstől új, három- illetve kétsoros, betonlapos járda szolgálja a gyalogosok biztonságos közlekedését.

„Öreghegy több pontján nemcsak az utak, de a járdák állapota is gondot okoz. Ezért örvendetes, hogy a közelmúltban több helyen is lehetőségünk volt beavatkozni, és megoldani a problémákat.” – mondta a mai műszaki átadáson Östör Annamária önkormányzati képviselő. Hangsúlyozta, hogy a Máriavölgyi úton rendkívül intenzív a forgalom, hiszen Székesfehérvárnak fontos turisztikai célpontja a Bory-vár, ide jönnek a legtöbben a Belvároson kívül. A térköves járda lehetővé teszi a kulturált közlekedést, a biztonságos ki- és beszállást a járművekből. A másik oldal aszfaltos járdájának felújítása igen komplikált volt az alatta futó csapadékvíz-elvezető csatorna miatt.

Hozzátette, hogy a Zsolnai úton, a szennyvízelvezető rendszer kiépítését követően vált szükségessé a felújítás. Több helyen hiányzik a járda, éppen ezért nagyon fontos a buszforduló környékén elkészült új szakasz. A beruházásokat jövőre, az anyagi lehetőségeknek megfelelően folytatják. A képviselő, a rendőrség és a szakemberek külön felhívták az autósok figyelmét arra, hogy ne parkoljanak az új járdán! Ez nemcsak a szabályok betartása és a biztonság miatt, hanem az új járda állapotának megőrzése miatt is nagyon fontos.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
29
30
31
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.