Nagyszabású beruházások Felsővárosban

2017.08.24. 14:56
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. augusztus 24. (csütörtök)
Utakat és járdákat újítottak fel több mint 57 millió forintból. Galéria 


 

 

A Királykút lakónegyedben – ahol parkolókat újítottak fel – műszaki átadás keretében adott tájékoztatást Földi Zoltán önkormányzati képviselő a Felsővárosban nyáron megvalósult beruházásokkal kapcsolatban. 

  

Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán tartott sajtótájékoztatót a körzetben az elmúlt hónapokban történt felújítási munkálatokkal kapcsolatban. Szólt arról, hogy összesen négy területet érintett a beruházás, melynek költsége összességében több mint 57 millió forint volt. 

A képviselő elmondta, hogy a Királykút lakónegyed parkoló-felújítási beruházásának első üteme  fejeződött most be, amelynek a műszaki átadása zajlott. Ennek során a belső nagy parkoló – vagyis a Királykút lakónegyed 8-14. számú társasház előtti út -, valamint a Királykút lakónegyed 20-22. számú társasház előtti szervizút aszfaltozása, valamint burkolatfestése történt meg összesen 38 616 000 forintból. Hangsúlyozta, hogy erre a területre már nagyon ráfért a megújulás és a megszépítés, ugyanis rendkívül kátyús és töredezett volt ez az útburkolat, s sok helyen a felfestés sem látszódott. Elmondta, hogy ebben a parkolóban így most összesen 110 autó tud parkolni kulturált és szép környezetben. Majd hozzátette, ennek a parkoló-öbölnek a felújítása folytatódik a Cserkész és a Mikszáth Kálmán utcákat összekötő szakasz felújításával, amely egy-két éven belül várható. A megoldásra váró problémák tekintetében szólt a szeméttároló ketrecekről. Ezek ugyanis jelenleg nyolc parkolóhelyet foglalnak el, mivel az áthelyezésükről hatósági engedélyek nem születtek. Elmondta, hogy erre azonban az elkövetkezendő hetekben igyekszik megoldást találni.  

Arról már Bozai István városgondnok szólt, hogy ez a parkoló-felújítás a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 Programjának keretében valósult meg közel 3000 m²-en: ezek között volt szegélyépítés, szegélykorrekció, aknafedlapok cseréje és szintre-emelése, a parkoló, a szervizút és egyes járdaszakaszok aszfaltburkolatának felújítása, valamint a burkolati jelek felfestése. 

A fentieken túl Földi Zoltán beszámolt az elmúlt időszak további beruházásairól is. Ezek között beszélt a Kiskút útjának az aszfaltozásáról, melynek az elkövetkezendő években lesz fontos szerepe a Depónia Nonprofit Kft. tulajdonában lévő gépjárművek közlekedésének a megkönnyítése érdekében. Ennek költsége 11 580 000 forint volt. Elmondta, hogy a Kund utcában a járda felújítása történt meg 3 604 000 forint értékben, valamint a Fecskeparti utca járólapos járdájának a felújítása is 3 300 000 forint értékben. Ez utóbbival kapcsolatban tájékoztatást adott arról, hogy nagyon hepehupás és balesetveszélyes volt, ez indokolta a megújulását. 

Távlati tervek vonatkozásában beszélt arról, hogy sok miden van még tervezőasztalon Felsővárossal kapcsolatban. A legkiemeltebb a Berényi út felújításának II. üteme, mely az Attila utca és a Cserkész utca közötti szakaszra vonatkozik, beleértve a csapadékvíz-elvezető csövek cseréjét, valamint a teljes útfelület burkolatcseréjét is, melynek munkálatai várhatóan tavasszal fognak megindulni. A Berényi út felújításának harmadik üteme pedig majd a Mikszáth Kálmán úti kereszteződéstől fog megtörténni, ami már szintén tervezőasztalon van.   

  

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.

 
 
 

Szöveg: Kész-Varga Mónika
Fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
29
30
31
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.