Megújult az Előd utca

2017.08.24. 15:17
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. augusztus 24. (csütörtök)
A beruházás 18,3 millió forintba került. Galéria 
 
 

 

Kicserélték az Előd utcában az aszfaltburkolatot és a csapadékvíz-elvezető árkokat is. A felújítás részleteiről Deák Lajosné tájékoztatta az újságírókat a beruházás műszaki átadásán.

 

Felújítási munkák történtek az elmúlt hónapokban az Előd utcában. A korábbi rossz állapotú burkolatot lecserélték: új kopóréteg került beépítésre a változó rétegvastagságú kiegyenlítés után. Ezen túl megújították az utca vízelvezetését is, a meglévő árok profilozásával, valamint a lapburkolatok és rossz állapotú átereszek cseréjével. A kivitelezés során megtörtént az árok felőli oldalon a padkanyesés, mely a burkolatra hulló csapadék gyorsabb lefolyását segíti, valamint burkolt padka is készült a Hétvezér Általános Iskola felőli oldalon. 

A körzet önkormányzati képviselője, Deák Lajosné a műszaki átadáson elmondta, hogy az Előd utca felújítási munkálatai május elején kezdődtek el. A beruházás során az út felületét cserélték ki, valamint megújult a csapadékvíz-elvezető árok is. A beruházás a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. idei évi programjának keretében, valamint képviselői keretből valósult meg 846 m²-en. Beszélt arról, hogy a lakosok kérték a beruházást, és az út mellett lévő általános iskola miatti sűrű forgalom is indokolta ezt.
Elmondta azt is, hogy további beruházások vannak folyamatban a városrészben, amelyek uniós támogatásokból, kormány általi finanszírozásból, valamint önkormányzati keretből valósulnak meg.

  

A műszaki átadáson készült fotók letölthetőek a Galériából.

 

                                  

 

 

Szöveg: Kész-Varga Mónika
Fotó: Simon Erika 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
29
30
31
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.