ITF Men's Future nemzetközi tenisztorna Székesfehérváron

2017.08.31. 15:16
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. augusztus 31. (csütörtök) 
A küzdelmek a kvalifikációval szeptember 2-án, szombaton elkezdődnek.
 
 
 
 
 
A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Bregyó-közi Sportcentrum teniszközpontjában rendezik az ITF Future sorozatba tartozó nemzetközi férfi tenisztornát. Férfi egyéniben és párosban tizenhét ország hatvannégy teniszezője érkezik Fehérvárra, a küzdelmek a kvalifikációval szeptember 2-án kezdődnek.

Az ITF Future sorozat jellemzően a fiatal, feltörekvő, világranglistán már jegyzett, szép jövő előtt álló teniszezők versenyterepe. A székesfehérvári rendezők tavaly is hibátlanul bonyolították le a versenyt, amelynek idén nőtt a pénzdíjazása. Már 15 000 dollár összdíjazású lesz a viadal, amely szombaton a selejtezőkkel kezdődik a Bregyó-közi teniszcentrum pályáin. A harminckettes főtáblára jutásért küzdenek azok, akik kiemeltként vagy szabadkártyával nem fértek fel oda alanyi jogon. Magyar teniszezőkért is szoríthatunk, hiszen összesen tizennégy honfitársunk nevezett a versenyre, közülük ketten a helyezésüknek, hatan pedig szabadkártyának köszönhetően főtáblások. Nyolcan a selejtezőből indulnak, ennek döntőit hétfőn játsszák,és aznap már a főtábla küzdelmei is megkezdődnek.

Az esemény sajtótájékoztatóján Bihari József versenyigazgató elmondta, sokat dolgoztak a Bregyóban azért, hogy a pályák minősége és az egyéb körülmények is lehetővé tegyék a rangos verseny megrendezését. „Klubigazgatóként is nagy megtiszteltetés nekem, hogy itt rendezhetjük az ITF Future tornát. Nagy kiugrási lehetőség ez a fiatal tehetségeknek, remélem, a magyarok is jól szerepelnek majd, akárcsak tavaly, amikor Balázs Attila nyert és párosban is volt magyar döntős. Idén Valkusz Máté és Piros Zsombor személyében két, alanyi jogon főtáblás játékosunk van. Piros Zsombor a magyar tenisz egyik nagy ígérete, aki az Australian Open junior versenyét megnyerte az idén, a Roland Garroson pedig párosban diadalmaskodott” - emelte ki Bihari József.

Mészáros Attila alpolgármester emlékeztetett rá, hogy Székesfehérváron nagyon sokan űzik amatőr, hobbi szinten a teniszt, és egyre több profi versenyt, eseményt is láthatnak az érdeklődők. „Nagy öröm, hogy most már azt mondhatjuk, hagyományosan otthont adunk ennek a versenynek is. A magyar tehetségeknek fontos lehetőség, akárcsak azoknak, akik magas színvonalú teniszt szeretnének látni. A városmarketing szempontjából szintén nagy jelentősége van, hiszen sokan érkeznek Fehérvárra erre a hétre, és bent vagyunk a nemzetközi versenynaptárban. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz a szervezőkhöz” - mondta az alpolgármester.

A verseny első kiemeltje idén a cseh Zdenek Kolar, aki 238. az ATP világranglistáján, őt a spanyol Lopez-Perez (326.) és a japán Fukuda (413.) követi a kiemelési rangsorban. Az ITF Men's Future versenyen a győztes 115 világranglista ponttal gazdagodik. A nézők számára épített mobil lelátó, a pályák már készen várják az érdeklődőket és indulókat, a verseny szombaton kezdődik. Ha nem kell csúsztatni a programot, akkor szeptember 9-én lesznek a döntők, de ez átcsúszhat 10-re is. A belépés a nézők számára egész héten ingyenes lesz a Bregyó-közi teniszcentrumban!

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

 


Szöveg: Somos Zoltán
Fotó: Bácskai Gergely

 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.