Piros ballon jelezte a fehérváriaknak, ismét itt van a Hőlégballonkarnevál

2017.08.31. 20:54
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. augusztus 31. (csütörtök) 
 
Hatalmas piros ballon emelkedett fél hét körül az Alba Plaza fölé, jelezve, hogy megkezdődött a 23. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballonkarnevál – Pálosfalvi Brúnó emlékverseny. A mai megnyitó után holnap Székesfehérváron repülnek a hőlégballonok, szombaton és vasárnap pedig a Velencei-tó fölött láthatjuk őket. A sokak által nagyon várt „bohócos ballon” mai felszállását előbb a szél erőssége, majd egy technikai hiba hiúsította meg, de a tervek szerint holnap reggel átszeli Fehérvár egét.
 
23. alkalommal gyűlnek össze a ballonosok Székesfehérváron és Agárdon, hogy versenyezzenek, együtt töltsenek négy napot és közben elkápráztassák a szép számú közönséget. „Érdemes lesz az égre nézni” – mondta Róth Péter alpolgármester az Alba Plaza előtt, ahol Wagner Péter főszervezővel és Bagladi Lajossal, a főtámogató FLAGA GÁZ képviselőjével közösen nyitotta meg a 23. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballonkarnevál – Pálosfalvi Brúnó emlékversenyt.
 
A karnevál kezdetét a város fölé emelkedő piros ballon is jelezte. Egy különlegesebb hőlégballon felszállására is készültek a szervezők. A hőlégballonkarnevál megálmodója a tavaly elhunyt Pálosfalvi Brúnó emlékének szentelt versenyre kedvencét, a bohócfejet formázó, Brúnó nevet viselő kassai ballont is elhozták, de a megnyitón az erős szél, majd egy technikai hiba miatt még nem tudta megcsodálni a közönség, pénteken azonban felszáll a bohócfej.
 
Pénteken két alkalommal is Székesfehérvár felett repülnek a ballonok, a felszállásokat szeptember 1-jén 06.30 órára és 17.30 órára tervezik. Szombaton az Agárdi Parkerdőből szállnak fel, ahol kirakodóvásár, honvédségi és rendőrségi bemutatók, autó- és motorkerékpár-kiállítás, szimulátorok, ejtőernyős ugrások és helikopter-show is szórakoztatja a kilátogatókat. A páratlan szép környéket helikopteres sétarepüléssel is megcsodálhatjuk, és a gyerekek is kipróbálhatják egy kötéllel rögzített ballonnal, milyen érzés pár méterre eltávolodni a Földtől. Sötétedés után egy kivilágított ballonnal zenés Night Glowing Showt szerveznek, majd utcabál zárja a napot.
 
 
A megnyitón készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.