Ősszel is folytatódnak az útfelújítások

2017.09.01. 13:04
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 1. (péntek)
A Sárkeresztúri úton, Feketehegyen és a Balatoni úton kezdődnek munkálatok.     Galéria  
 
 
 
 
 
Egy sikeres pályázatnak köszönhetően újabb három területen kezdődnek útfelújítások Székesfehérváron. Szeptember 1-jén tartották a munkaterület-átadásokat, a Sárkeresztúri úton, a Balatoni úton és a Feketehegyen összesen közel három kilométer hosszban zajlik majd a kivitelezés, amellyel október végére végeznek majd. A környékbeliek és a közlekedők türelmét kérik a munkálatok idejére. 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” megnevezésű TOP 6.1.5-15 kódszámú pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a Kisléptékű közlekedési célú fejlesztés a munkaerő mobilitás és a gazdaságfejlesztés érdekében.

A beruházások három területen, 327,058 millió forint uniós támogatásból valósulnak meg. A megújuló útszakaszokon a munkába járás és a forgalom gördülékenyebbé válik, ami pozitívan befolyásolja a helyi vállalkozások gazdasági környezetét, munkahelymegtartó erejét. A fejlesztés keretében helyi, önkormányzati tulajdonú, gazdasági övezetet feltáró, gazdasági területek felé vezető utak fejlesztése valósul meg az alábbi három helyszínen:
A Szárcsa utca 27. számtól a Sárkeresztúri út 61. számig kerül felújításra az út, a Sárkeresztúri út útcsatlakozásával együtt 1100 méter hosszan. A szakaszon a kopóréteg felújítása és a hozzá kapcsolódó padka rendezése valósul meg, egyes szakaszokon pályaszerkezet cserével.
A projekt keretében valósul meg az út mentén haladó járda akadálymentesítése, a csapadékvíz-elvezetés felújítása, bizonyos forgalomtechnikai tevékenységek, az autóbuszöböl, autóbusz megálló felújítása is.
A Balatoni út az Úrhidai úti körforgalomtól az elkerülő út (7-8 sz. főutak) csomópontjáig 760 méter hosszan újul meg. Az érintett szakaszon megtörténik a kopóréteg felújítása és a hozzá tartozó padka rendezése.
Útfelújítás valósul meg Feketehegyen a Kőrösi utca és a Farkasvermi út egy szakaszán, a Sajó utcai csomóponttól a Pityer utcai csomópontig, 1170 méter hosszan. A szakaszon a járda akadálymentesítése, kopóréteg felújítása, egyes szakaszokon pedig a teljes pályaszerkezet cseréje és a vízelvezetés javítása valósul meg.

A pénteki munkaterület-átadáson Mészáros Attila alpolgármester is részt vett. Mint kiemelte, három nagy forgalmú útszakasz felújítása kezdődik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, összesen három kilométer hosszan javítják az érintett szakaszokat, illetve szükség esetén teljesen kicserélik a pályaszerkezetet, hiszen fontos, hogy a fokozott igénybevétel miatt a burkolat rendben legyen. „A Szárcsa utca és a Sárkeresztúri út tekintetében több program is egyidejűleg zajlik: folyamatban van a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja, ennek kapcsán a vízutánpótlás megoldásának egyik módja a Basa árok vízrendezése és a víz folyási irányának megfordítása. Ezen kívül a Basa árok feletti hidat is elbontják, majd újjáépítik, valamint az épülő Vadmadárkórház és közösségi épület szennyvízelvezetése érdekében egy csövet vezetnek keresztül a területen. Az útfelújítás által érintett három helyszínen összehangolják a munkálatokat, lehetőség szerint csak félpályás lezárások lesznek, azonban a híd elbontása miatt itt komolyabb forgalomkorlátozásra lesz szükség. A Sárkeresztúri út felújításával október 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek, éppen ezért kérték a vízutánpótlást végző céget, hogy a híd bontása is ebben az időszakban, összehangoltan történjen meg. A körülbelül két hétig tartó munkálatok ideje alatt teljesen lezárják a Szárcsa utca – Sárkeresztúri út érintett szakaszát, amint a pontos időpont eldől, erről külön is tájékoztatást adunk. A közlekedők számára az Akácfa utca – Sárkeresztúri út, vagy az Akácfa utca – Börgöndi út vonalán biztosítják majd a terelőútvonalat.” – mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

Székesfehérvár Önkormányzata és a kivitelezési munkák elvégzésével megbízott vállalkozások a területen lakók megértését kéri az építéssel járó kellemetlenségért.

Információk a projektről:

Kedvezményezett: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Projekt címe: „Kisléptékű közlekedési célú fejlesztés a munkaerő mobilitás és a gazdaságfejlesztés érdekében”
Projekt azonosítószáma: TOP-6.1.5-15-SF1-2016-00004
Projekt tervezett, elszámolható összköltsége: 327 058 000 Ft
Projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017.12.31.
Támogatás mértéke: 100 %

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.–   Vége –Szöveg: Havasi Tímea, Stettler Zsuzsanna

Fotó: Molnár Artúr


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.