Szakmai munka és csapatépítés Velencén

2017.09.01. 20:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 1. (péntek)
Táborozik a Székesfehérvári Diáktanács. Galéria  
 
 
 
 
 
Csapatösszetartó sárkányhajózással kezdődött a Székesfehérvári Diáktanács hagyományos tanévindító tábora Velencén. A felső tagozatos és középiskolás diákok a szakmai program keretein belül összeállítják a tanév programtervezetét és bemutatkoznak majd az új elnökjelöltek is. A péntek esti tábornyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.


A Székesfehérvári Diáktanács hagyományos tanévindító tábora jó hangulatú csapatépítő sárkányhajózással kezdődött a Velencei-tónál.

Az esti tábornyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd a bemutatkozásokat követően összefoglalta a Székesfehérvári Diáktanács munkáját, amely a hetedik tanévét kezdi szeptemberben – hogy a városban tanuló 18 ezer diák és a városvezetés közötti kapocsként működjön. Az ifjúsági életet is gazdagítják a szervezett programok, amellyel egyre több fiatalt tudnak megszólítani, valamint fontos információátadási szerepe is van az általános és középiskolásokból álló szervezetnek. Az Országos Diákparlamentnek a tavalyi évben másodszor adhatott otthont Székesfehérvár, ami nagy szakmai elismerése a székesfehérvári fiatalokkal foglalkozó városi projektnek. Az Önkormányzat maximálisan támogatja a Diáktanács működését és a fiatalok terveit a további fejlődéshez, kapcsolódjanak azok akár a hagyományos vagy újabb programokhoz, akár a diákság közéletének szakmai munkájához – mondta el az alpolgármester.

Nagy Boglárka
elnök a második tanévét kezdi a Diáktanácsban, amit nagyon jó közösségnek tart. Már az első közös tábort pozitívan élte meg, az új elnökségben pedig örömmel vette, hogy több lánynak szívügye a diákok közélete, és tisztséget mernek, akarnak vállalni a városi diákszervezetben. Az elmúlt év munkáját illetően kiemelten fontosnak tartja, hogy az elnökség és az összes tag nyitott és támogató az egyes kezdeményezésekkel kapcsolatban. A Diáktanács számos eseménye közül kiemelte a Jótékonysági estet, ami új programként személyes kapcsolattal erősítette meg a gyermekotthonban élők megajándékozását, reméli, hagyományt teremtettek vele – ahogy a Városi Diákbállal is. A mandátuma októberben lejár, de mindenképpen szeretné folytatni a munkát, tisztséggel vagy anélkül, hogy tovább segíthesse a rendezvényeket, programokat. 

A három napos évindító tábor szakmai programja keretében a résztvevők összefoglalják a Székesfehérvári Diáktanács 2016/17. évi programjainak és az Országos Diákparlamentnek a tapasztalatait, összeállítják a tanévre vonatkozó programtervezetet, bemutatkoznak az új elnökjelöltek is, és közreműködnek az Egészségfejlesztési Főosztály egy versenyfelhívásában. A hétvége vendégei lesznek a Székesfehérvári Versünnep döntősei, akik egy kis műsor mellett a Székelyföldi Verstáborról is tartanak élménybeszámolót. Az összetartó programok között szerveznek éjszakai akadályversenyt, táncházat tartanak és új flashmobot tanulnak.


A tábor nyitónapján készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr

 
 
 
 


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.