Felújították a burkolatot és a parkolót a Tóváros legforgalmasabb átkötő útján

2017.09.04. 12:18
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 4. (hétfő) 
A program a következő időszakban is folytatódik.       Galéria  
 
 
 
 
 
Műszaki átadást tartottak hétfőn a Tóvárosban, ahol megújult a Horvát István út és a Toronysor közötti, nagy forgalmú átkötő út burkolata, akadálymentesítették a járdákat és felújították a parkolókat is. A beruházás bruttó összértéke csaknem 35 millió forint. A városrészi felújítások tovább folytatódnak.

Városszerte zajlanak az út-, járda- és parkolófelújítások Székesfehérváron. Hétfőn délelőtt a Tóvárosban adtak át egy újabb, csaknem 35 millió forint bruttó összértékű beruházást, amely a Városgondnokság ÚT 2017-19 programja keretében valósult meg. A felújítás a városrész legforgalmasabb szakaszát, a Horvát István út és a Toronysor közötti átkötő utat, továbbá a mellette futó, 18 férőhelyes parkolót és a járdát is érintette.

A beruházás során 1895 négyzetméteren aszfaltoztak, 547 méter hosszan javították a szegélyt, kicseréltek 7 víznyelőrácsot és 9 aknafedlapot. A térkövezett parkolókban a korábbihoz képest könnyebben lehet megállni, a szemközti járdák akadálymentesítése pedig nagyban segíti a babakocsit használók és az idősek közlekedését.

A Tóvárosi lakónegyed 58. számnál tavasszal átadtak már egy 16 férőhelyes parkolót, amely szintén a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjában készült el, így a mostani volt a programban érintett második beruházás.  – fogalmazott Mészáros Attila területi önkormányzati képviselő. Elmondta: a rendkívül rossz állapotú út felújítását indokolta, hogy a szakaszt a lakók és az iskolába, óvodába, bölcsődébe érkezők is nagy számban használják.

A képviselő hozzátette: a program a következő időszakban is folytatódik a Tóvárosban.  Hamarosan elkezdődik a Hosszúsétatér felújításának tervezése a Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszon. Szülői igény alapján folyamatban van egy ivókút elhelyezése is a nagy játszótéren. 


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–   Vége –


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
29
30
31
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.