Élmény ajándékba

2017.09.05. 12:56
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 5. (kedd)
Önkéntes felolvasás a III. számú Idősek Otthonában. Galéria
 
„Mesélj egy szép történetet” címmel szervezett önkéntes akciót a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház az Új Nemzedék Közösségi Térrel együttműködve a III. számú Idősek Otthonában. A mai jótékonysági világnaphoz kapcsolódva Székesfehérvárhoz kötődő közismert emberek olvastak fel meséket, novellákat a bentlakásos intézményben élő idős embereknek.
 
 
Mesékkel, novellákkal indult a III. számú Idősek Otthona lakóinak napja. A Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház kezdeményezére a megyében élő és tevékenykedő közismert emberek olvastak fel az otthon lakóinak a jótékonyság világnapján, hogy élményt ajándékozzanak, és ezzel az akcióval is felhívják a figyelmet az önkéntesség fontosságára.
 
Sohonyai Edit írónő saját novelláját, Hebebe néni történetét olvasta fel, Gonda Emma és Sevella Zsuzsanna népmeséket mondtak. Felolvasott még Czinki Ferenc író, Horváth Gergely amatőr színész, Paulik Anna amatőr színész, a Fehérvári Programszervező munkatársa és Dávid Kata, a kezdeményező, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársa is.
 
Az ENSZ Közgyűlése magyar kezdeményezésre nyilvánította szeptember 5-ét – Kalkuttai Teréz anya 1997-ben bekövetkezett halálának napját – a jótékonyság világnapjává, hitet téve a szociális érzékenység és a kultúrák párbeszéde mellett. Az önkéntesség kiváló lehetőség a jótékonyságra, aki szeretne segíteni, részt venni a programokban, keresse fel az onkentes.gov.hu honlapot, ahol számos hasznos információt talál a lehetőségekről.
 
 
A programon készült képek letölhetők a Galériából.
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.