Külföldi tapasztalatszerzés az Erasmus+ programmal

2017.09.06. 16:15
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 6. (szerda)
A Hunyadiból és az I. Istvánból utaznak diákok szakmai gyakorlatra. Galéria 
 
 
 
 
 
A Székesfehérvári SZC I. István, valamint Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjaival találkozott a Városházán Mészáros Attila alpolgármester. A középiskolások az Erasmus+ program keretében utaznak három hetes szakmai gyakorlatra Nagy-Britanniába, illetve Németországba.


Mészáros Attila
alpolgármester a Városháza Dísztermében fogadta azokat a középiskolás diákokat, akik Nagy-Britanniában, illetve Németországban vesznek részt szakmai gyakorlaton az ősz folyamán az Erasmus+ 2017 program keretében. A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium 16-16 diákja megy az angliai Brightonba, illetve Londonba, ahova 2-2 szakmai ismereteket tanító pedagógus kíséri el őket. A hunyadis tanulók irodai titkár, informatikus, illetve ügyviteli titkári szakmai képzésben részesülnek. Az I. István Szakgimnázium diákjai közül 17-en az angliai Portsmouth városába, míg 15-en a németországi Schkeuditz városában végeznek három hetes szakmai gyakorlatot, szintén 2-2 pedagógus kíséretében. A kiutazó diákok logisztikai ügyintéző és pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmát tanulnak.

Az alpolgármester kifejezte: Székesfehérvár számára fontos, hogy a középiskolai intézmények sikeresen pályáznak a nemzetközi programokra – és szép hagyomány, hogy a diákok elbúcsúznak a várostól az út előtt. Az elmúlt évek tapasztalata alapján nagyon hasznos a fiatalok számára az a néhány hét, amelyet külföldön, jelen esetben Angliában és Németországban fognak eltölteni, fejezte ki. Azt kívánta, hogy minden lehetőségét – mind a szakmai ismeretek, mind az idegen nyelv elsajátítása, mind pedig a kulturális élmények terén – használják ki maximálisan, hiszen a megszerzett tapasztalatok mindenképpen kamatoznak majd.

Mészáros Attila néhány gondolattal bemutatta Városháza Dísztermét a fiataloknak, ismertetve a történelmi vonatkozásokat és utalva arra a párhuzamra, hogy a Hunyadi intézménye éppen ebben az épületegyüttesben, az egykori Zichy-palotában kezdte 150 évvel ezelőtt az oktatást.

Gyenei Magdolna
, a Hunyadi Szakgimnázium igazgatója mondott köszönetet a két iskola diákjai és tanárai nevében a városnak. Mint mondta, az iskola már négy sikeres pályázatot tud magáénak, és éppen az ötödiken dolgoznak – hiszen a diákoknak nemcsak életre szóló élményt szereznek, hanem a gyakorlat fontos szakmai tapasztalatot is jelent a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben.


Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.