21195 diákért dolgozik a Székesfehérvári Tankerületi Központ

2017.09.07. 13:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 7. (csütörtök)
 
 
 
Több mint 21 ezer tanulójával, közel 150 feladatellátási helyével az ország egyik legnagyobb Tankerületi Központja a székesfehérvári. A nyáron elvégzett munkákról és az előttünk álló tanévről iskolai vezetők és Török Szabolcs tankerületi igazgató közösen számolt be.
 
 
Január elsejétől önálló költségvetési szervként működnek a Tankerületi Központok, így most kezdődött az első tanév az új felállásban. Ehhez kapcsolódva invitálta a Székesfehérvári Tankerületi Központ kerekasztal-beszélgetésre az iskolák és a sajtó képviselőit. A tanévkezdő beszélgetésen Török Szabolcs tankerületi igazgató mellett részt vett Bárányos József, a Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatója, Kajos Péterné, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója, Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI igazgatója valamint dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója is.
 
“Szeretnénk megmutatni, hogy ez nem egy távolságtartó, szigorú hivatal, hanem egy együttműködő, az iskolákkal közösen gondolkodó szervezet.” - emelte ki Török Szabolcs hozzátéve, hogy sok tapasztalt, nagy tudással rendelkező szakember van az intézményekben, akikkel közös munkacsoportokban szeretnének dolgozni, ahelyett, hogy felülről hoznának döntéseket.
 
A nyári felújítások kapcsán elhangzott, hogy 2017. augusztus 31-ig, közel 70 millió forint értékű beruházás valósult meg. A tankerületi központhoz tartozó intézményekben 364 tanterem újult meg, továbbá 19 tanterem teljes burkolatcseréje is megvalósult. Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI egy új telephellyel gazdagodott. A Seregélyesi úton 15 osztály tanulhat, és a közismereti tárgyak mellett a szakmai, gyakorlati képzések is helyet kapnak az új épületrészben.
 
A kerekasztal beszélgetésen Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI igazgatója mutatta be a több mint fél évszázada működő, régiós szinten is egyedülálló gyógypedagógiai centrummá fejlődő intézményüket. A “Bázisiskola” címet viselő Arany EGYMI a társintézmények és a többségi intézmények számára biztosít együttműködést, tapasztalatcserét, mintát, modellt nyújtó adaptálható tudásbázisuk, jó gyakorlatuk átadásával.
 
Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.