Egy hét múlva befejezik a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány földmunkáit

2017.09.07. 15:37
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 7. (csütörtök)
A komplexumot ingyen használhatják majd a lakók. Galéria
 
 
 
 
Helyszínbejárást tartott az épülő Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány területén Östör Annamária önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok. A földmunkák körülbelül egy hét múlva befejeződnek, a 246 millió forintos beruházás várhatóan november 30-ra készül el.


Júliusban kezdték el a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétány építését: az Aszalvölgyi árok melletti, zöldövezeti komplexum 246 millió forintos uniós forrású városi beruházásból készül.

Östör Annamária
önkormányzati képviselő kifejezte, hogy nagy örömmel várják a szabadidős központ elkészülését, hiszen az itt lakók régóta szeretnének egy ilyen típusú létesítményt az Öreghegyen. Hangsúlyozta, hogy nagymértékű parkosítással fogják pótolni a zöldövezet növényvilágát. A munkavégzéssel járó zaj miatt a környékbeliek türelmét kérte, mint mondta, az építkezés a célegyenesben jár.

Bozai István
városgondnok elmondta, hogy a munkálatok befejezését november 30-ra tervezik, a földmunkákkal a jelenlegi helyzet alapján bő egy hét múlva elkészülnek – a további munkák már nem járnak olyan nagy zajjal. Összesen ötven, nem allergén, szép növekedésű, tetszetős fát telepítenek a területre: 4 vörös tölgyet, 22 mezei juhart, 9 lándzsás levelű és 9 szívlevelű égert, valamint 6 vadgesztenyefát – ezek a magról kelt, nem jó várostűrő kivágott fák helyére kerülnek. Emellett több mint 2.600 darab cserjét is elültetnek majd.

Hollósi Tamás
műszaki igazgató összefoglalója alapján lesz egy aszfaltos kosár- és egy műfüves, grundfocira alkalmas kézilabdapálya, labdafogókkal felszerelve, egy 400 m-es rekortános futópálya, amelyek mellett kondi- és fitnessparkban lehet edzeni, és elhelyeznek két ping-pong asztalt is. A gyerekek mozgásigényüket egy játszótéren elégíthetik ki, hintákat, ügyességi pályákat, forgókat és játszóvárat is építenek. A park tervezésekor az idősebbekre és a mozgáskorlátozottakra is gondoltak, akiknek rehabilitációs mozgásra van szükségük: ezeket különböző erősítő eszközökkel végezhetik majd el – ez rögtön a bejáratnál, a parkoló mellett kap majd helyet. Az objektum mellett egy három méter széles, murvás sétányt építenek, amely végigmegy a Bártfai utcáig.

A szabadidőparkot kiszolgáló épületben lesz egy akadálymentes vizesblokk. A park közvilágítása mellett a pályák megvilágítását is kiépítik, továbbá kicserélik a Túrózsáki úton lévő villanyoszlopokat is. A védelem érdekében térfigyelő kamerákat helyeznek el, a lejáratok pedig szintén akadálymenetesek lesznek az esélyegyenlőség jegyében.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr

 

 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.