Az egyik legfinomabb fesztivál

2017.09.08. 19:17
KÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 8. (péntek)
Megnyílt a VI. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál. Galéria
 
Az illatok már messziről hirdetik, megnyílt a VI. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál a Palotai kapu téren. Szalámikkal, sonkákkal, szalonnákkal, kolbászokkal és idei különlegességként, 150 éves recept alapján készült parizerrel is várják a tenyésztők a fehérváriakat.
 
 
“Jó bornak is kell a cégér” - fordította meg az ismert közmondást Tóth Péter a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke: “Van egy védett, őshonos sertésfajtánk, a mangalica, amiből nagyon magas minőségű termékeket gyártunk, de ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. A fesztivál pedig jó alkalom arra, hogy megismertessük, házhoz hozzuk ezeket a termékeket.” Már hatodszor látogattak Székesfehérvárra a mangalicatenyésztők, “beépült a város fesztiváltérképébe” - mondta Dr. Cser-Palkovics András, viccesen hozzátéve: “és a kifejezetten finom rendezvények közé tartozik”. Kiemelte, hogy a vásárlóknak is megnyugtató, hogy olyan szakemberektől vásárolhatnak, akik évről-évre visszatérnek Székesfehérvárra magas minőségű termékeikkel.
 
Külön érdekessége a fesztiválnak, hogy itt minden kiállító, egyben tenyésztő, őstermelő is: “Itt mindenki az arcát adja ehhez a vállalkozáshoz.” - emelte ki Tóth Péter. A pult mögött álló emberek, akik a kolbászt szeletelik a vevőknek év közben otthon a sertést gondozzák, vagy feldolgozzák házi húsüzemükben.
 
A kilátogató vendégek mangalica kolbászok, sonkák, szalonnák, 150 éves recept alapján készült parizer mellett, helyben sült mangalica ételek közül is válogathatnak kiváló magyar borok és pálinkák kíséretében. Napközben népzenei programok, vásári komédia és gasztro bemutatók, kora délutántól pedig könnyűzenei koncertek várják a fehérváriakat egészen vasárnapig.
 
Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.