Tóvárosi Őszköszöntő

2017.09.08. 19:56
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 8. (péntek) 
Színes programokkal várták a városrészben élőket.
 
 
 
Benépesült péntek délután a Tóvárosi Általános Iskola előtti tér. Minden korosztálynak kedveztek a Tóvárosi Őszköszöntő programjai, amelynek résztvevőit Törő Gábor országgyűlési képviselő és Mészáros Attila önkormányzati képviselő köszöntötte. A színpadi műsor mellett egészségügyi szűrővizsgálatokkal várták a városrészben élőket. 


Immár hagyomány, hogy Tóvárosban egy vidám, közösségi rendezvénnyel köszöntik az ősz beköszöntét. Az időjárás is kedvezett a péntek délutáni szabadtéri rendezvénynek, népes közönség fogadta a programot nyitó Tóvárosi Általános Iskola tanulóinak műsorát, majd a legkisebbeket a Pitypang zenekar táncoltatta meg.

A városrészben élőket Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte, mindenkinek jó szórakozást kívánva az őszi délutánon. Arra kérte a gyermekeket, hogy tiszteljék szüleiket és nagyszüleiket, majd a felnőttekhez szólva beszélt arról, hogy életünkben a gyermekek az elsők, a legfontosabbak. Mint mondta, örömmel látja, hogy minden korosztály jól érzi magát a rendezvényen.

Mészáros Attila
önkormányzati képviselő a tóvárosiak mindennapjait szolgáló fejlesztéseket emelte ki, hiszen két esztendeje az iskola előtti tér felújításakor teremtették meg az Őszköszöntő hagyományát. „Szerencsére idén is tovább szépült Tóváros, hiszen elkészült a bekötőút, valamint a parkolók burkolat-felújítása. Az intézményekben is történtek fejlesztések, nyáron az önkormányzat a helyi cégekkel közösen 40 millió forintot fordított a bölcsőde és az óvoda udvarának felújítására. A napokban cserélik a nyílászárókat a Tóvárosi Óvodában és kezdődik a tetőfelújítás a Tóvárosi Általános Iskolában, emellett a játszóteret is bővítettük-szépítettük idén. Mindez az itt élők munkájának is köszönhető, éppen ezért fontos, hogy lehetőségünk van a közös ünneplésre is.” – emelte ki a városrész önkormányzati képviselője.    

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének köszönhetően mindenki megmérettethette vérnyomását és vércukorszintjét – többféle egészségügyi szűrés várta a rendezvény résztvevőit, felhívva a figyelmet a prevencióra, egészségünk megőrzésének fontosságára.

Műsort adott Váradi Eszter Sára és Keller János, majd Zsigmond Lala, színes-pörgős táncokkal készült a Felicita Táncklub, és színpadra lépett Bokányi Zsolt is Grasics Anitával. A Tóvárosi Őszköszöntő utcabállal zárul, ahol a jó hangulatról a Big Time gondoskodik.

A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!
 Fotó: Simon Erika 
Szöveg: Stettler Zsuzsanna
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.