Szűrővizsgálatokkal és tanácsadással az egészségért

2017.09.13. 15:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 13. (szerda)
Jövő szombaton az Öreghegyi Közösségi Házban várják a lakosságot. Galéria 
 
 
 
 
 
Egészségnapot rendeznek jövő szombaton délelőtt az Öreghegyi Közösségi Házban. A szűrővizsgálatok mellett életmód-tanácsadással, tornákkal és kóstolókkal várnak minden korosztályt, hogy minél több megközelítésből hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.  A preventív programról Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója adott tájékoztatott.


Elkezdődnek a városrészi szűrővizsgálatok: szeptember 23-án, szombaton ötödik alkalommal rendeznek egészségnapot az Öreghegyi Közösségi Házban. Már délelőtt 9 órától várják a lakosságot szűrővizsgálatokkal, állapotfelmérésekkel, tornákkal, jógával és életmód-tanácsadással, egészen 13 óráig.

Östör Annamária
egészségügyi és sporttanácsnok, a program fővédnöke az ilyen típusú rendezvényekről elmondta, hogy a cél a különböző életkorokban vagy akár nemek szerint a szükséges szűrések lebonyolítása. Jövő héten mindenkit várnak korra, nemre való tekintet nélkül. A rendszeresen megjelenő nyugdíjasok mellett szeretnék megszólítani azt az aktív korosztályt, amely már nem részese az iskola-egészségügy rendszerének, és még nem ér rá rendszeresen a hétköznapokon szűrésre járni – hiszen szombaton, nem munkaidőben, ingyenesen tehetik meg ezen a programon. A tanácsnok felhívta a figyelmet, hogy a szűrővizsgálatokon való részvétel csak a kapuja a gyógyulásnak, az eredmények alapján tett javaslatok szerint fel kell keresni a háziorvost, illetve a szakorvost.

Az egészségnapok valóban az egészségről szólnak: a szűrések mellett igyekeznek életmódtanácsokat adni, idén is ott lesz például egy dietetikus szakértő. A nemrég felavatott városrészi kemencében egészséges ételek sülnek, így a helyszínen lesz alkalom megkóstolni a grillezett zöldségeket. Minden évben megjelennek az egészségnapokon olyan mozgásformák, amelyeket a székesfehérváriak elérhetnek – az érdeklődők most a jógával és a gyógytornával ismerkedhetnek meg.

Minden közösségi házban szerveznek szűréseket, amivel hangsúlyozzák, hogy a kultúrának az egészségkultúra is fontos része, mondta el Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.

A vizsgálatokat a Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakemberei végzik a Humán Szolgáltató Intézet munkatársainak a közreműködésével. A szűréseken és a programokon való részvétel díjtalan, minden érdeklődő öreghegyi és csalai lakost, valamint városlakót szeretettel várnak!


A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából!
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.