A csapadék útja

2017.09.13. 18:19
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 13. (szerda)
Helyszíni bejáráson ismerhettük meg Székesfehérvár csapadékvíz-elvezetési rendszerét Galéria
 
 
 
Helyszínbejáráson mutatta be Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője a szennyvíztisztító telep mellett végzett beruházásokat és az alsóvárosi víziközműveket. A bejáráson részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Törő Gábor országgyűlési képviselő és dr. Bódizs Tamás a Székesfehérvár Vízi Társulat képviselője.
 
 
A csapadékvízelvezetés fontosságát emelte ki Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője azon a helyszínbejáráson, ahol a város közelmúltbeli fejlesztéseit mutatta be. Mint mondta, „a jó közmű nem látható”, de ha valami probléma van vele, rögtön észrevesszük. Székesfehérvár Önkormányzata idén több mint 1 milliárd forint saját forrást, valamint közel 2,4 milliárdos TOP-os pályázati forrást (tehát összesen kb. 3,4 milliárd forintot) fordít a víziközművek és a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére, fenntartására.
 
Dr Cser-Palkovics András polgármester is kiemelte a víziközművek rendbetételnek fontosságát. Mint mondta, a ma reggeli Zichy ligeti főnyomócső-törés is jól mutatja, hogy nagy szükség van ezekre a fejlesztésekre, hiszen pont egy tavalyi Hunyadi utcai fejlesztésnek köszönhető, hogy nem állt le a város teljes vízszolgáltatási rendszere.
 
Székesfehérvár számára fontos feladat a városi nyílt vízfolyások rendbetétele. 2016 óta jelentős beruházások megvalósítására nyílt lehetőség, az európai uniós támogatásoknak is köszönhető a Varga-csatorna mederrendezése, Felsőváros vízelvezetése, a Jancsár-csatorna rendbetétele. Ezekkel a beavatkozásokkal a szabad vízelvezetést biztonságossá, könnyen fenntarthatóvá tették, továbbá csökkentek a vízgyűjtő felső szakaszán a városi zárt csapadékcsatorna-hálózaton a visszaduzzadások, a klímaváltozás okozta nagy intenzitású esőzések által előidézett elöntések.
 
A Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda szakanyaga és az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.