A tenisztorna résztvevői a Városházán

2017.09.13. 21:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. szeptember 13. (szerda)
A Kiskút Tenisz Klubban zajló, 15000 dollár összdíjazású ITF nemzetközi női tenisztorna versenyzőit fogadták. Galéria 
 
 
 
Hétvége óta zajlik a Kiskút útján az a nemzetközi női tenisztorna, melynek keretében elsősorban feltörekvő fiatal, a világranglistán már pontszámmal rendelkező, de még a későbbi kedvező besorolásért küzdő játékosok vesznek részt. Az ITF sorozatba tartozó tornán 15 000 dollár az összdíjazás, több magyar teniszező is indult, a verseny igazgatója pedig a hosszú évekig a legjobb magyar teniszezők között számon tartott Marosi Katalin. Székesfehérvár, mint házigazda a főtáblás küzdelmek megkezdésének napján, szerdán a Városházán tartott rövid fogadással köszöntötte a résztvevőket. 

Mészáros Attila
alpolgármester a Díszteremben fogadta és üdvözölte a teniszcentrumból érkező külföldi játékosokat, rövid ismertetőt tartva Székesfehérvárról, kiemelve, hogy a sport mindig is nagyon fontos szerepet töltött be a város életében. Ennek egyik legújabb fejleménye a fellendülő teniszélet, amit a létesítmények és rendezvények növekvő száma is mutat. „Székesfehérváron hatalmas fejlődésnek indult a tenisz, az a centrum, amelyben most játszanak, az elmúlt egy, másfél évben épült fel. A torna azért is fontos, mert sok kisgyermek láthatja önöket, nekik ez nagy élmény lesz és tovább inspirálhatja őket. Ezerháromszáz gyermek jár rendszeresen teniszezni ebbe a központba az iskolai teniszprogram keretében. Bízunk benne, hogy lesznek köztük reményteljes játékosok, és a versenyrendezésben is előre tudunk lépni.” - mondta Mészáros Attila. 

Az alpolgármester a várost bemutatva a történelmi múltunkról és a jelenről is beszélt, kiemelve, hogy Székesfehérvár és környéke egy olyan gazdasági erőcentrum, ahol minden feltétel adott a sport támogatásához, így fejlődéséhez is. A város ajándékait átadva kívánt sok sikert a következő napokhoz és a későbbiekhez is a versenyzőknek.

A találkozón készült fotók letölthetőek a GalériábólFotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
 
  • Nincs esemény!

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.