Bemutatták a városi támogatásból vásárolt új rendőrautókat

2017.11.13. 19:22
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. november 13. (hétfő) 
Járőrözésre és bűnügyi felderítésre fogják használni az autókat.       Galéria
 
 
 
 
 
Bemutatták a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon a város támogatásával megvásárolt négy új rendőrautót. A gépkocsik tulajdonjogának átruházásáról pénteken dönt a Közgyűlés. Ezt követően az autókat a járőrözésben és a bűnügyi felderítő munkában fogják használni.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évek óta rendszeresen juttat támogatást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság számára a közbiztonsági feladatok minél hatékonyabb ellátása céljából. A Közgyűlés korábbi döntésének értelmében az idei költségvetésben 28 millió forintot biztosítottak új gépkocsik beszerzésére.

A Székesfehérvári Rendőrkapitánysággal történt egyeztetést követően négy új, Suzuki Vitara típusú személygépkocsit vásároltak, közbeszerzési eljárás keretében. Tulajdonjoguk átruházásáról november 17-i, pénteki ülésén dönt a Közgyűlés, ezt követően három autót a közrendvédelmi feladatok során, járőrözésre, egyet pedig a bűnügyi felderítő munka során fognak használni.

A gépkocsikat sajtónyilvános programon mutatták be a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. Dr. Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat minden évben egyeztet a rendőrség vezetőivel azért, hogy a támogatás felhasználása a lehető leghatékonyabb legyen a város közbiztonsága érdekében. A polgármester bízik abban, hogy az új autók jó célt szolgálnak majd, és a támogatás az állomány számára is jelzi, hogy a város megbecsüli a rendőreit, kiemelten fontosnak tartja a munkájukat. Hozzátette, hogy az elmúlt években javultak a közbiztonsági mutatók és a lakosság biztonságérzete egyaránt.

Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és Székesfehérvár Rendőrkapitánysága közötti kapcsolat példaértékű. A közbiztonság akkor jó, és akkor tudnak rá garanciát vállalni, ha maximális az együttműködés. Ezt a helyi rendőrség az év minden napján érzi. – mondta dr. Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya. Arról is szólt, hogy a közbiztonság összetett fogalom, ennek egy nagy szelete a rendőrségé, de sokat tudnak tenni az önkormányzatok is, melyben Székesfehérvár élen jár. Kollégáival együtt azon vannak, hogy a közbiztonság a lehető legjobb, a város pedig a lehető legélhetőbb legyen.

Köszönetét fejezte ki a támogatásért Kovács Zsolt r. alezredes, Székesfehérvár rendőrkapitánya is. Hozzátette, a város elkötelezett a közbiztonság javítása terén, és ez nem csak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul. Régóta kapnak támogatást Székesfehérvártól, azt minden évben a közbiztonság védelmére, közterületi jelenlétre, vagy eszközbeszerzésre fordíthatják. Gépjárművek tekintetében ínséges időket élnek, ezért fordultak a beszerzés kérésével a város polgármesteréhez.

A Suzuki Zrt. részéről Tóth Péter belföldi értékesítési igazgató és Zsákai Ádám flottaértékesítési vezető vett részt az eseményen. Ugyancsak jelen volt Viza Attila, a város közbiztonsági tanácsnoka.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.  


Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.