Átadták a korszerű műszerekkel felszerelt tanműhelyt a Vörösmartyban

2017.11.24. 14:04
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. november 24. (péntek) 
Mérföldkő a szakképzés fejlesztésében.        Galéria  
 
 
 
 
 
Nagyszabású eszközfejlesztés után átadták ma a felújított épületgépészeti tanműhelyt a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában. A beruházás az iskolával szorosan együttműködő és az eszközöket gyártó Pakola Trade Kft-nek köszönhetően valósult meg. Az új eszközöket az iskola valamennyi évfolyamán, sőt a felnőttképzésben is használják majd.

A legmodernebb, ipari gázkazánokkal, gázberendezésekkel, mérőműszerekkel szerelték fel a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola épületgépészeti tanműhelyét, melynek ünnepélyes átadásával zárult az intézményben rendezett Európai Szakképzési Hét. A berendezéseket az ipari fűtéstechnikával évtizedek óta foglalkozó, székesfehérvári székhelyű Pakole Trade Kft. gyártotta és biztosította az iskola számára.

A cég és a Vörösmarty iskola közötti együttműködés célja a szakképzés fejlesztése. A felújított tanműhelyt valamennyi évfolyam diákjai használják majd, illetve a tervek szerint a felnőttoktatásban is kihasználják a lehetőségeket a végzett szakemberek továbbképzésére.

Szépné Holczer Piroska
, az iskola igazgatója mérföldkőnek nevezete a fejlesztést, és fontosnak tartja, hogy utat találjanak azokhoz az ipari szereplőkhöz, ahol a diákjaik később munkát találhatnak. Az intézményvezető megköszönte a Pakole Trade Kft. együttműködését.

Minden, a szakképzéshez kötődő fejlesztés fontos az adott intézménynek és Székesfehérvár egészének is. A város jövője múlik azon, hogy milyen tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek kerülnek ki az iskolákból, és helyezkednek el a munkaerőpiacon. – hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester. Hozzátette, a helyi vállalkozások egyre nyitottabbá váltak az elmúlt években az iskolákkal való együttműködésre.

Kovács Gyula
, az 1991 óta működő Pakole Trade Kft. alapítója arról beszélt, jóleső érzés számára, hogy érdeklődést tapasztal a gázipari szakma iránt. Az 1960-70-es években nagyszabású gázberuházások zajlottak Magyarországon, éppen ezért nagy szükség van javító és karbantartó szakemberekre.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum nevében dr. Udvardyné Zsadon Zsófia fejezte ki a város, a Pakole Trade Kft. és az iskola nyitottságáért és együttműködéséért.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 


Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.