„Holnapután az angyalok/ Gyémánt-havat hoznak

2017.12.05. 17:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. december 5. (kedd)
Óvodások köszöntötték a nyugdíjas pedagógusokat. Galéria 
 
 
 
 
Karácsonyi ünnepséget tartott a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete a Bory Jenő Általános Iskolában. A kedves ünnepségen a Maroshegyi Óvoda nagycsoportosai köszöntötték műsorral a nyugdíjas pedagógusokat, majd Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár és Brájer Éva tolmácsolta ünnepi gondolatait.


Régi hagyomány, hogy karácsonyi ünnepséget szerveznek nyugdíjas pedagógusoknak, ahol ajándékkal és kedves műsorral mondanak köszönetet azoknak, akik nevelő munkájukkal sokban hozzájárultak a város jelenéhez, jövőjéhez. Kedden délután a Bory Jenő Általános Iskolában Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd ünnepi gondolatait Monic Wilder Advent című írásának gondolataival Udvardi-Cserna Ibolya, a PSZ Óvoda Tagozatának városi titkára tolmácsolta.

„Tegnap harangoztak,/ Holnap harangoznak,/ Holnapután az angyalok/ Gyémánt-havat hoznak.” – a rendezvényen a Maroshegyi Óvoda nagycsoportosai adtak kedves, zenés-verses műsort, és megjelenítettek egy betlehemes játékot is.

A gyermekek ajándéka után Tímár Jánosné adta át a betegsége miatt jelen lenni nem tudó nyugdíjas tagozat elnökének, Szendreiné Borszéki Máriának az üdvözletét. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár köszöntötte az egybegyűlt nyugdíjas pedagógusokat, és megköszönte a gyermekek játékát. Azt idézte fel, hogy diákként, majd később tanárként is nagy élményt jelentettek számára az advent időszakában előadott műsorok, a felállított karácsonyfa a gyertyákkal, csillagszórókkal – a karácsonyi hangulat az iskolában, ami megelőlegezte a szenteste örömét.

Brájer Éva
alpolgármester pohárköszöntőjében köszönetet mondott a szervezet vezetésének a gondoskodásért, ami az előttünk járó nyugdíjasok felé irányul – mint mondta, a saját életünkben is fontos az idősödő szülők, nagyszülők felé fordulás, ez így van a város életében is: soha nem szabad elfeledkeznünk arról, kiknek köszönhetjük, hogy éppen azon az úton járhatunk, amelyen járunk. Fontos értékként emelte ki, hogy a város jó emberi, baráti kapcsolatokat ápol, és külön örömét fejezte ki, hogy a maroshegyi óvodások között az unokája is fellépett. Poharát a jó egészségre és az akaraterőre emelte.

Az ünnepségen részt vett Farkas László önkormányzati képviselő, Sándorfi Gergely iskolaigazgató és Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke is.A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr


 
 
 


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.