Diákmikulások a Belvárosban

2017.12.06. 14:08
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. december 6. (szerda)
Flashmob keretében ismertették adventi terveiket a Diáktanács tagjai. Galéria
 
 
Mikulássapkás flashmobbal lepték meg a Belvárosban sétálókat a Diáktanács tagjai. A látványos bemutató után az adventi programjaikat is ismertette Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke.
 
 
 
Figyelemfelkeltő módját választotta a Székesfehérvári Diáktanács adventi programjaik bejelentéséhez. Délután három órától, a városi karácsonyfa mellett lepték meg a Belvárosban sétálókat vidám, mikulássapkás tánccal.
 
A flashmob után Nagy Boglárka, a Diáktanács elnöke ismertette adventi terveiket. Mint elmondta, idén is zajlik általános iskolás gyerekeknek szóló rajzpályázatuk, melynek mottója: "Jobb adni, mint kapni". A kisiskolásoktól arról várnak rajzokat, hogyan szereznének örömet hátrányos helyzetű társaiknak. Az alkotásokat december 10-ig adhatják le az Új Nemzedék Közösségi Térben (Kossuth utca 7.).
 
A rajzpályázat eredményhirdetése a Diáktanács Jótékonysági Estjén lesz, melyet idén december 19-én 17 órai kezdettel tartanak a Hiemer-ház Báltermében. Az est belépőit, amely egy tábla csoki vagy egy ifjúsági könyv lehet, a Tüzér utcai Gyermekotthon lakóinak adják át a Diáktanács tagjai.
 
Az esményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
Fotó: Molnár Artúr
Szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.