Megújult a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara

2017.12.07. 09:22
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017. december 7. (csütörtök)
Mintegy 140 négyzetméteren cserélték ki a burkolatot. Galéria 
 
 
 
Új burkolatot kapott a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően közel 140 négyzetméteren cserélték ki a balesetveszélyessé vált gránitlapokat. A munkálatokat a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. A csütörtöki műszaki átadáson jelen volt a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Horváth Miklósné és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.


Az önkormányzati tulajdonban lévő Sarló utcai orvosi rendelő 1981-ben épült. A rendelők egy sűrűn lakott városrész ellátását biztosítják már több mint 35 éve. Az épület rossz műszaki állapotban volt, és nem volt teljesen akadálymentes, így 2010-ben jelentős felújítás történt. Kicserélték a nyílászárókat, elkülönítették az egészséges és betegforgalmat, mozgássérült, akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki, megújultak a betegek számára biztosított és a dolgozói vizesblokkok is. A hét évvel ezelőtti felújítás során új gépészeti és elektromos hálózat készült és a belső munkálatok mellett az épület egészén is elvégezték a szükséges felújításokat. A Vízivárosban élők egészségügyi alapellátásáról ma már hat felnőtt háziorvosi, négy házi gyermekorvosi és öt védőnői szolgálat gondoskodik.

A 2010-es felújítás a belső udvart nem érintette, napjainkra a gránitkő lapok állapota balesetveszélyessé vált. A városrészben élők, illetve az egészségügyi alapellátásban dolgozók kéréssel fordultak az Önkormányzathoz. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, Önkormányzathoz. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, hogy ez a nagy gonddal felújított orvosi rendelő kulturált beteg gondozást tesz lehetővé az itt lakó gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A gyermekorvosokkal, háziorvosokkal, védőnőkkel szinte családias kapcsolatok alakultak ki, ide bizalommal jönnek az emberek, ha betegek, de akkor is, ha csak tanácsra van szükségük és tudják, hogy kiváló szaktudással és odafigyeléssel kezelik őket. Panasz csak azért érkezett hozzám az utóbbi időben, mind az orvosok, mind a betegek részéről, mert az belső udvar eredeti gránit burkolata a több évtizedes használat során több helyen megsérült, balesetveszélyessé vált. Ezért kerestem meg Östör Annamária egészségügyi tanácsnokot és kértem, hogy a Humán Szolgáltató Intézet tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb ez a belső udvar is megújulhasson. Ehhez megkaptuk a segítséget, amit ezúttal is köszönök a Vízivárosiak nevében Varga Márta igazgatónak és képviselőtársamnak.

Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója előzetesen arról tájékoztatott, hogy a burkolat cseréjét a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. Az épületszárnyak közötti tér – közel 140 négyzetméter - burkolása 2 284 628 forintba került.

Székesfehérvár idén év elején indította a Kégl György Városi Egészségügyi Programot, amelynek egyik pillére az önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők korszerűsítése, tájékoztatott Östör Annamária. Az egészségügyi és sporttanácsnok hozzátette, a helyi gazdaság erejének köszönhetően az egészségügyben az önkormányzat számára kötelező feladatellátáson túl saját forrásból lehetőség nyílt komplex egészségügyi fejlesztésre is. Ebben helyet kap a szűrő- és prevenciós programok folytatása és kiterjesztése, a rendelők eszközfejlesztése, a kórháznak nyújtott közvetlen támogatás, illetve az orvosi rendelők állapotfelmérése és folyamatos, ütemezett felújítása is.

A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Bácskai Gergely

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.