Szerencsehozó lencsével indította az évet a város közössége

2018.01.01. 16:42
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. január 1. (hétfő)
Ezer adag főzelék főtt a gulyáságyúban. Galéria 
 
 
 
Szerencsehozó újévi lencsefőzelékkel várták a fehérváriakat az év első napján az Alba Plaza előtti téren. A 2013-ban indult kezdeményezés mára már hagyománnyá vált, s egyre többen kapcsolódnak be az évindító közösségi programba, amelyen az étel kínálásában részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Székesfehérvár alpolgármesterei, valamint a város és a megye önkormányzati képviselői is.


A hagyományokhoz híven az idén is újévi lencsefőzelékkel várták január 1-jén a fehérváriakat az Alba Plaza előtti téren. A Magyar Honvédség gulyáságyúiban főtt ezer adag főzeléket a székesfehérváriak közösen fogyaszthatták el.  Az apró szemű ételhez a néphit a pénzt, a gazdagságot társítja – minél többet eszik belőle valaki ezen a napon, annál nagyobb szerencséje lesz e téren, és bőség jellemzi majd az évet. A szerencsehozó étket dr. Cser-Palkovics András polgármester, a város alpolgármesterei, valamint a városi és megyei képviselőtestület több tagja is kínálta.

Rövid köszöntőjében a város polgármestere boldog, békés új évet kívánt a jelenlévőknek, és reményét fejezte ki, hogy az itt elfogyasztott lencse mindenkinek meghozza a szerencséjét, és hogy sikeres éve lesz a fehérváriak közösségének. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár új évi jókívánságait követően Kótai Róbert százados, tábori lelkész mondott áldást.

Az Önkormányzat, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza közös programján az asztaloknál ülve baráti társaságok, családok és az egyedül érkezők is egy kis beszélgetésbe elegyedve, jóízűen fogyasztották el a gulyáságyúkban főzött ezer adag lencsefőzeléket. 

Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.