Színes térkövek, új padok, még több zöldfelület

2018.01.11. 16:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. január 11. (csütörtök)
Megújult a Salétrom utca. Galéria
 
 
 
 
Mintegy százmillió forintos beruházás keretében teljes egészében megújult a Salétrom utca. A három ütemben megvalósult fejlesztés során új burkolatot, csapadékvíz-elvezetőket, padokat és zöldfelületet kapott a panelházak és oktatási intézmények által határolt terület. A városrészben élő gyermekek és felnőttek mostantól méltó környezetben tölthetik szabadidejüket.


Új közösségi térrel bővült a 4. számú választókörzet. A három ütemben, mintegy 100 millió forintból megvalósult beruházás keretében megújult az egész Salétrom utca. A terület új, zajmentes térkő burkolatot kapott, új körpadot és modernebb támfalakat alakítottak ki, amelyekre padokat is felszereltek, és megoldották a csapadékvíz elvezetését is. A megvalósult fejlesztésekről csütörtökön sajtónyilvános bejáráson számolt be Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A bejáráson részt vettek a kivitelezők és a Közlekedési Iroda képviselői, valamint a Napsugár Óvoda és a Németh László Általános Iskola igazgatói is.

Régi adósságát törlesztette a város, amikor 2016-ban úgy döntött a közgyűlés, hogy egy közösségi tér kialakításával komoly fejlesztéseket hajt végre a Salétrom utcában, ahol az 1970-es évek óta a közműcserék miatti munkálatokon kívül nem történt számottevő beruházás. Székesfehérvár polgármestere elmondta: „A helyi gazdaság teljesítőképességének és az adósságkonszolidációnak köszönhetően hamarabb elkészült a beruházás, amellyel egy új sétányt alakíthattunk ki a Vízivárosban. Az idei évben, az utolsó ütemben megépül egy közlekedési tanpálya, és folytatódik a növénytelepítés is.” Dr. Cser-Palkovics András örömét fejezte ki, hogy a Salétrom utca új burkolatát színes kockák teszik vidámmá, fiatalossá.  „Az ilyen fejlesztéseknek minden városrészben van értelme, és folytatni fogjuk ezt az idei évben is.” – ígérte a városvezető.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, államtitkár a mai bejáráson kiemelte, hogy a kormány helyes döntését az adósságkonszolidáció kapcsán jól igazolja Székesfehérvár. Az önkormányzat tud és akar élni azzal, hogy okosan gazdálkodva, az adósságtörlesztésre szánt összeget saját programja keretében fejlesztésekre fordítsa, amely az itt élők kényelmét szolgálja.

A városrészben élő gyermekek és felnőttek mostantól méltó környezetben tölthetik szabadidejüket, hangsúlyozta a bejáráson a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Molnár Tamás hozzátette, hogy a közösségi tér kialakítását követően immár lehetőség nyílik városrészi programokat is szervezni, amelyen szívesen vesznek részt az itt élők. A 4. számú választókörzetben idén is folytatódnak a fejlesztések, tette hozzá a képviselő.

A csapadékvíz-elvezetés megoldásával és új burkolat kiépítésével felújították a Németh László Általános Iskola és a Napsugár Óvoda előtti területet, amely 2900 m² rázkódásmentes térkőből épült, hogy a gyerekek zavartalanul tudjanak játszani a téren. A Salétrom utcától az Alba Regia Sportcsarnokig vezető szakasz is megszépült, emellett a teljes területen megújul a közvilágítás. A régi töredezett növényszegélyek és kiülők helyére különféle új padok kerültek összesen 143 méter hosszban. A lakótelepen élők örömére a zöldfelület is megújul, tavasszal a Városgondnokság szakemberei 240 m² felületen telepítenek még növényeket.  

A sajtónyilvános bejáráson készült fotók letölthetők a Galériából.


fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.