A jövő öttusaedzői a Városházán

2018.01.11. 18:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. január 11. (csütörtök)
 
 
 
A Székesfehérváron zajló nemzetközi öttusa edzőképző tanfolyam résztvevőit fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. A képzésen hét országból vesznek részt a jövő öttusaedzői, akik között korábbi versenyzőket is találunk.


Székesfehérvár az öttusasport megkerülhetetlen fellegvára, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Ezt sok verseny és kiváló eredmény mellett az is bizonyítja, hogy a nemzetközi szövetség saját edzőképzésének fontos állomását a városban rendezik. A UIPM képzésén négy szintet kell teljesíteniük a hallgatóknak, ebből a harmadiknak ad otthont Székesfehérvár. Mint Gallai István a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára elmondta, a Testnevelési Egyetem a saját öttusa szakmai képzésére beiratkozott hallgatók számára írta elő a nemzetközi szövetség kurzusán való részvételt, így négy magyar edző is hallgatta a fehérvári előadásokat. Köztük a korábbi világbajnok Füri Csilla, illetve a jelenlegi utánpótlás szövetségi kapitány Szloboda József.

A Városháza dísztermében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az edzőképzés résztvevőit. A díszes kulisszák között beszélt Székesfehérvár történelmi múltjáról, és kiemelte, hogy bár nem a legnagyobb magyar város, sok tekintetben igen fontos központ. „A második legjelentősebb gazdasági erőcentrum vagyunk az országban. Fehérvár a sport és a kultúra lehetőségeit tekintve is gazdag város. A sport mindig különösen fontos volt nekünk, és olimpiai bajnokunk, Vörös Zsuzsanna éppen öttusában versenyzett. Ennek a sportágnak a város évtizedek óta kiemelt bázisa, rengeteg nagy eseményt rendezett itt a magyar és a nemzetközi szövetség, karöltve az önkormányzattal. Örülök, hogy itt üdvözölhetem önöket, kívánom, hogy élvezzék a városunkban töltött időt!” - mondta Mészáros Attila. Ugyancsak kiemelte, hogy a tavalyi fehérvári junior öttusa világbajnokságot az év legjobban szervezett versenyének választotta a nemzetközi szövetség a szakemberek egyöntetű véleménye alapján, és ilyen elismeréssel korábban egyetlen hazai világesemény sem büszkélkedhetett. Idén pedig gőzerővel készülünk a nyári felnőtt Európa-bajnokságra, amely méltó folytatója lehet a fehérvári hagyományoknak.

A UIPM nevében az edzőképzésen résztvevő francia szakember, Christian Roudaut mondott köszönetet a városnak, és adta át Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnökének üdvözletét a mindig kiváló munkát végző fehérvári szakembereknek.”Sok nagy verseny és remek szervezés bizonyítja, hogy Székesfehérvár az öttusa egyik nagy központja a világon. Ebben a városban két kiváló klub is működik, az Alba Volán és az Alba Öttusa, úgy gondolom, ez mindenkinek remek példa lehet arra, hogyan kell egy városnak menedzselnie és támogatnia az öttusát” - mondta Christian Roudaut.

A csütörtök esti fogadás végén a város ajándékait vehették át a vendégek, akik a jövőben edzőként még sokszor visszatérhetnek Székesfehérvárra, újabb nagy versenyeken.

 

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!

Szöveg: Somos Zoltán
Fotó: Molnár Artúr 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.