Zene, láncfűrész és kedvezmények

2018.01.13. 12:22
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. január 13. (szombat)
Ismét élettel telt meg a hosszú felújításon átesett Távírda utca. Galéria
 
 
"Ennyi embert még sohasem láttunk a Távírdában" - hallottuk többfelől is, amikor az utcába értünk, és az eső ellenére valóban sok embert vonzott a zene, a jégszobrászat és a boltok nyújtotta kedvezmények. Szombaton délelőtt érdeklődők, vásárlók és boltosok "nyitották meg" közösen a megújult bevásárlóutcát.
 
 
 
Jégszobrász, vidám utcazene és sok-sok kedvezmény csalogatta az embereket szombat délelőtt a megújult Távírda utcába. Az esős idő ellenére sikerrel, hiszen, mint többen megállapították: "Ennyi embert még sohasem láttunk a Távírda utcában". Benkő-Igaz Krisztinától, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetőjétől megtudtuk, ez is volt a cél, hogy a vidám rendezvénnyel csalogassák vissza azokat a vásárlókat, akik a felújítás ideje alatt elszoktak a Távírda utcától. Volt, aki csak a zenekart követte, volt, aki a jégszobrász miatt érkezett és akadtak szép számmal, akiket a kedvezmények csábítottak. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is örömmel jött a nyitóünnepre. Égi Tamás alpolgármesterrel, önkormányzati képviselővel nemcsak végigjárták a megújult utcát és az üzleteket, hanem közösen is ebédeltek a Távírdán.
 
Jég, láncfűrész és véső - ezek a jégszobrász fő eszközei. A Távírda utcában 10 órakor vágott bele a Gáborecz István a mintegy két méter széles jégtömbbe, hogy gyakorlott mozdulatokkal, a január közepéhez illő farsangi álarcot faragjon belőle. Mint segítőjétől, Libnár Csabától megtudtuk, a vízhez semmit sem kevernek, inkább tisztítják, hogy minél tartósabb, szebb alapanyagot kapjanak. Hogy pontosan meddig látható, azt nehéz megjósolni, de a plusz egy-két fokos időben vélhetően vasárnap is ott lesz még a szobor a Távírda utca közepén.
 
Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 
 
Fotó: Molnár Artúr
Szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
28
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.